Випускниця ЧНУ Елеонора Молдован - новий Генеральний Консул Румунії У Чернівцях

Випускниця ЧНУ Елеонора Молдован - новий Генеральний Консул Румунії У Чернівцях

30.07.2013, 22:18

Днями відбулася перша офіційна зустріч нового Генерального Консула Румунії в Чернівцях, Елеонори МОЛДОВАН, з представниками румунських культурних товариств та громадою краю. Вона оголосила про новий спрощений порядок отримання румунських віз юридичними особами.

Новий Генеральний Консул представила свою команду — заступника Іонела ІВАНА, міністра-радника, консула Корнелія ЧІБОТАРУ, відповідального за Візового бюро, та Васіліка ТУДОРА.

Нагадаємо, що Елеонора МОЛДОВАН є магістром історії, закінчила у 2004 р. теперішній факультет історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Вона є четвертим Генеральним Консулом Румунії у Чернівцях після Ілія ІВАНА, Ромео СЕНДУЛЄСКУ та Тетяни ПОПА.

Елеонору МОЛДОВАН призначили на цю дипломатичну посаду ще 27 листопада 2012 р., коли був виданий відповідний Указ румунського уряду, проте до сьогодні тривав процес акредитації.

Новий консул, Елеонора МОЛДОВАН, наголошувала на тому, що необхідно запровадити нові, більш чіткі процедури видання румунських віз як фізичним особам, так і юридичним особам, якщо вони співпрацюють з румунськими організаціями. Вже введений новий порядок подання документів на отримання румунської візи юридичними особами, який передбачає надсилання попереднього повідомлення на електронною пошту: konsulro@infocom. cv. ua, із зазначенням мобільного телефону, після чого представники дипломатичної місії зв’яжуться із заявником і призначать йому час і день зустрічі в консульстві, на яку заявник має прийти з необхідними документами.

Під час зустрічі, представники румунської громади презентували збірки віршів та ініш літературні твори.

Георгій БОДНАРАШ
Фото: Миколи ГАВКИ

Джерело: CitizenJournal.info ©

1