Вадул-Сіретській (Адинкатинській) митниці Чернівецької області виповнюється 70 років

Вадул-Сіретській (Адинкатинській) митниці Чернівецької області виповнюється 70 років

10.11.2014, 11:21

Сторінками історії

Візитівка держави на південно-західному кордоні України

15 листопада 2014 року виповнюється 70 років від дня утворення Вадул-Сіретської (Адинкатинської) митниці Чернівецької області.

Час від часу цікаво і, мабуть, корисно гортати книги, в яких міститься історія краю, відомих установ чи підприємств, навчальних закладів.  Як на мене, однією з таких є книга-альбом «60 років Вадул-Сіретській митниці», що побачила світ у листопаді 2004 року. У  ній завдяки авторам Анні Курочкіній та Миколі Дорбалюку зібрано доволі багату й унікальну інформацію про цей митний орган на південно-західному кордоні України.

Швидко і непомітно спливло десятиліття. Пройшло ряд реорганізацій, зокрема вже немає як такої Вадул-Сіретської митниці, а тільки діє однойменний пост, що входить у щойно підпорядковану Чернівецьку митницю Державної фіскальної служби України. Проте, і досі тут ще працюють люди, які вписували гідні сторінки в історію своєї установи, її колективу. Саме їм, ветеранам, найперше хочеться адресувати  вітання і добрі побажання, звісно, й молодшим колегам з нагоди ювілею Вадул-Сіретської митниці.

А повертаючись до вже згаданої книги-альбому, наведемо вельми влучні і змістовні слова з неї молитви митників:

Боже, милостивий будь мені, грішному.

Боже, очисти мої гріхи і помилуй мене.

Без числа нагрішив я,

Господи, прости мені.

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

 

Василь Гейніш.

Фото з книги «60 років Вадул-Сіретській митниці».

1