Вимоги 'Народного фронту' щодо соціального забезпечення військовослужбовців були враховані у бюджеті на наступний рік (відео)

Вимоги "Народного фронту" щодо соціального забезпечення військовослужбовців були враховані у бюджеті на наступний рік (відео)

21.09.2018, 15:20

У проекті Держбюджету на 2019 рік, який Уряд подав до Верховної Ради, були враховані вимоги "Народного фронту" щодо соціального забезпечення військовослужбовців.

Про це повідомив керівник фракції Максим Бурбак з трибуни парламенту.

"Найголовніше – це забезпечення фінансування заходів з безпеки і оборони на рівні не менше 5% ВВП. Ця норма була запроваджена Урядом Арсенія Яценюка і дякую Уряду Гройсмана, що її знову продовжено. Ми можемо говорити про багато важливих питань, але без захисту нашої держави – ці питання втрачають сенс", - наголосив Максим Бурбак.

"Наступне – збільшення зарплатні військовослужбовцям на 30-40% - це була ініціатива  "Народного фронту". Це стосується не лише військовослужбовців, а й всіх правоохоронців і представників Державної служби надзвичайних ситуацій, і Національної і патрульної поліції", - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак також наголосив на необхідності збільшувати видатки на соціальних захист військовослужбовців. Він нагадав, що вперше за ініціативи "Народного фронту" в бюджеті 2018 року було передбачено видатки учасникам бойових дій в зоні АТО – внутрішньо переміщеним особам.

"У цьому році профінансовано 41 млн грн. Вже цього тижня у Львівській області було придбано 4-кімнатний будинок для учасників бойових дій. Учасники АТО-ВПО отримують гроші і, я переконаний, що в наступному бюджеті необхідно передбачити суму не менше 200 млн грн", - зазначив Максим Бурбак.

Він також наголосив на необхідності продовження фінансування реформ з Державного бюджету: "Освітня реформа: нова українська школа стартувала. Реформа охорони здоров’я, реформа Національної поліції. Продовження ремонту доріг".

Також, за його словами, слід обов'язково продовжувати митний експеримент, який був впроваджений Урядом Арсенія Яценюка, за яким гроші від перевиконання доходів митниць спрямовуються на ремонти доріг.

Керівник фракції підкреслив, що "Народний фронт" не дозволить популістичних ігор навколо бюджету.

"Ми повинні професійно підготуватися до прийняття бюджету", - резюмував Максим Бурбак. 

1