Вимагаємо ухвалення на позачерговій сесії парламенту постанови 3229 – про негайну відмову від створення “Консультативної ради” з “лднр”, - Заява Руху Опору Капітуляції

Вимагаємо ухвалення на позачерговій сесії парламенту постанови 3229 – про негайну відмову від створення “Консультативної ради” з “лднр”, - Заява Руху Опору Капітуляції

26.03.2020, 18:54
Рух опору капітуляції підтримує ініціативу народних депутатів щодо ухвалення Постанови, у якій йдеться про неприпустимість остаточного підписання будь-яких рішень про заснування Консультативної ради, як це передбачено протоколом ТКГ у Мінську від 11 березня 2020 року. 
 
Вважаємо, що ініціатива Козака-Єрмака щодо Консультативної Ради суперечить Конституції України та національним інтересам. Закликаємо народних депутатів України, Президента України, Кабінет міністрів України неухильно дотримуватися Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” від 18 січня 2018 року. 
 
Вимагаємо у голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова внести до порядку денного проект  Постанови “Про результати роботи засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року в м. Мінськ, Республіка Білорусь”. Закликаємо народних депутатів України з фракцій «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос»,  а також депутатських груп “За майбутнє” і “Довіра”, ухвалити цю Постанову. Адже саме парламент визначає засади зовнішньої і внутрішньої політики та ратифікує міжнародні договори України. Тому Верховна Рада має стати на захист Конституції та національних інтересів держави.
 
Ми вкотре попереджаємо, що втілення капітулянтських ініціатив президента та його команди істотно поглибить соціальну кризу в Україні, яка буде зумовлена пандемією коронавірусу та неминучою економічною кризою. 
 

Рух Опору Капітуляції

 

1