Улюблений вид спорту Осачука планують викладати у буковинських школах

Улюблений вид спорту Осачука планують викладати у буковинських школах

09.10.2020, 10:19
На Буковині у закладах загальної середньої освіти планують запровадити викладання дзюдо.
 
Це інноваційний освітній проєкт «Методика викладання дзюдо», який цьогоріч розробила Федерація дзюдо України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».
 
Нині під час ознайомлювального семінару заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко, директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан разом із наставниками проєкту та директорами шкіл і вчителями фізичної культури області, обговорили введення предмету дзюдо до шкільної програми.
 
«Ми налаштовані на реалізацію нових проєктів, які будуть приносити користь молоді, суспільству. Буковина готова до впровадження викладання дзюдо у закладах загальної середньої освіти. У нас вже є напрацьований механізм, здійснено відбір пілотних закладів. Сьогодні наша мета – це сформувати фізичну і духовну культуру психологічно стійкої особистості, культуру здорового та безпечного способу життя на основі традицій дзюдо, національно-культурних цінностей українського народу. Ми готові успішно втілювати цю програму в Чернівецькій області», – сказала Ірина Ісопенко.
 
Програма «Методика викладання дзюдо» спрямована на учнів віком від 6 до 17 років. Складається вона із теоретичних, практичних, індивідуальних, групових, фронтальних та самостійних занять. Також передбачає три рівні підготовки: ознайомчий, базовий та поглиблений.
 
Участь у проєкті є безкоштовною та добровільною. Основні вимоги – це відповідна кваліфікація вчителя, матеріально-технічна база навчального закладу, бажання дітей та підтримка батьків.
 
«Близько двох років ми працювали над цим проєктом. Сьогодні маємо результат – це посібник під назвою «Методика викладання дзюдо у закладах загальної середньої освіти». Ця програма затверджена МОН України. До неї ввели також елементи зацікавленості для дітей. Загалом же її мета – зміцнити та зберегти здоров’я дітей та розвинути у них певні навички», – сказав державний тренер із дзюдо Міністерства молоді та спорту України Михайло Руденко.
 
Повноцінно запустити проєкт планують у 2021 році. Відтак, у Чернівецькій області вже обирають навчальний заклад, який першим впровадить дану програму.
1