Викладача-замовника підкупу виборців хочуть звільнити з роботи за прогули (+Меморандум-звернення до молодих виборців)

Викладача-замовника підкупу виборців хочуть звільнити з роботи за прогули (+Меморандум-звернення до молодих виборців)

11.11.2015, 00:10

10 листопада 2015 р. відбувся  Молодіжний форум «Обираємо собі владу відповідально!» в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка. На заході учасники обговорили нагальні питання, щодо впливу на виборців під час повторного голосування з виборів Чернівецького міського голови.

Зокрема, Проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу ЧНУ ім. Ю. Федьковича - Марусик Тамара Володимирівна повідомила присутнім про те, що ініціативна група з числа студентів розробила пам’ятку виборця і поширила її серед кураторів академічних груп, студентів та у гуртожитках. Що ж до викладача-замовника, то його найближчим часом збираються звільнити з роботи (асистент кафедри) за прогули.

Учасники відмічають, що основними причинами продажу свого голосу зі сторони студентів є низький рівень моральної свідомості та скрутне матеріальне положення, тому над цими проблемами потрібно працювати в першу чергу.

Декан факультету менеджменту, туризму та ресторанного господарства ЧТЕІ КНТЕУ – Полянко Валентина Василівна зазначає, що виборці (у тому числі студенти), повинні зустрічатись з кандидатами, для того, щоб визначитись за кого голосувати, проте є острах, що такі зустрічі в стінах навчальних закладів можуть викликати негативну реакцію з боку кандидатів-конкурентів чи влади.

Варто звернути увагу також на те, що виборці, які продаються не бояться відповідальності, або не вірять, що ці справи доведуть до суду.

Насамкінець учасники підписали спільний меморандум-звернення до молодих виборців, де заявили про свою позицію щодо проведення чесного голосування, засудження нечесної агітації та готовність фіксувати порушення виборчого законодавства не залежно від «політичного забарвлення» кандидата та матеріального становища виборця.

1