Вижницькій та Вашковецькій ОТГ першим на Буковині  передано землі державної власності в комунальну власність

Вижницькій та Вашковецькій ОТГ першим на Буковині передано землі державної власності в комунальну власність

22.03.2018, 14:47

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України першим двом об’єднаним територіальним громадам Чернівецької області, а саме Вижницькій та Вашківецькій, передано землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність громад. На черзі ще 24 ОТГ Чернівецької області.

Про це повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області Юрій Ватаманюк.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак: Чернівецька область повинна бути лідером в процесі передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад

Стало відомо коли ОТГ Чернівецької області отримають у власність 14 тис. га землі

Максим Бурбак: Землю ОТГ!

У Чернівцях за участі нардепа Бурбака підписали меморандуми про передачу державних земель у комунальну власність ОТГ

Сьогодні, 22 березня,  у місті Косів відбувається нарада під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо розвитку гірських населених пунктів.

Також учасниками наради є голови Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей, голови районних державних адміністрацій гірських районів та ОТГ, до складу яких входять гірські населені пункти.

Під час наради планується обговорити питання щодо стану соціально-економічного розвитку гірських територій Карпатського регіону та першочергових завдань реалізації регіональних стратегій розвитку.

Також буде звернено увагу на питанні щодо особливостей забезпечення доступності до навчальних та медичних закладів в гірських населених пунктах та щодо перспектив покращення дорожньої інфраструктури та поліпшення транспортної доступності населених пунктів гірських територій.

Дві громади Чернівецької області під час наради Прем'єр-міністра України підписали документи про передачу земель поза межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ

Кабінет Міністрів України продовжує розпочатий в лютому поточного року процес передачі землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад і розраховує на відповідальність місцевого керівництва та ефективне використання наданого ресурсу.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з питань розвитку гірських населених пунктів, яка відбулася в рамках робочої поїздки Глави Уряду на Івано-Франківщину.

«У 2014 році ми розпочали процес децентралізації. І громади вже відчувають, наскільки вони зміцніли. Але вони мають бути повноцінними і з точки зору земельних ресурсів. Уряд знайшов механізм, як передати землі об’єднаним громадам, і ще 6 ОТГ сьогодні отримали землі у свою власність. Плануємо завершити цей процес до кінця року», - сказав Глава Уряду.

«Хотів би попросити голів ОТГ, щоб управління землями та коштами відбувалося публічно. Місцеві мешканці мають знати, як використовується кожна гривня», - наголосив Володимир Гройсман.

Глава Уряду також нагадав, що Держгеокадастр, Мінагрополітики та Мін’юст мають «набирати обертів», оперативно формувати та реєструвати земельні ділянки і права на них, аби завершити роботу до кінця року.

ДОВІДКОВО:

 26 ОТГ Чернівецької області отримають у власність 14 тис. га

Нещодавно на засіданні Уряду прийнято Розпорядження  "Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад".

Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ. 

До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з  органом місцевого самоврядування відповідної громади.

 За даними Держгеокадастру у віддання 26 ОТГ нашої області можуть перейти приблизно 14 тисяч гектарів земель.

Планують, що передачу земель ОТГ здійснюватимуть за наступним алгоритмом:

– клопотання ОТГ до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування;

– здійснення інвентаризації;

– реєстрація в кадастрі;

– передача.

Держгеокадастр створив спеціальний сайт http://otg.land.gov.ua , на якому буде відображена вся інформація щодо передачі земель ОТГ. 

Планується що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.

Варто відзначити, що Асоціація міст послідовно і наполегливо відстоювала позицію щодо необхідності передачі земель поза межами населених пунктів об'єднаним громадам, що  забезпечить наповнення бюджетів ОТГ та сприятиме їх просторовому розвитку.

 Прес – служба Офісу реформ Чернівецького РВ АМУ

1


КОМЕНТАРІ (4)

Пане чорней, не видаляйте коменти. Як на мене, то ця т.зв.передача землі ОТГ це повний фарс і брехня правлячого режиму. Держава передає фактично лише людські паї... А решта землі де? Чому держава не передає все сповна і до кінця?..  А, мабуть, тому, що решту землі Гройсмани і Вальцмани будуть "дерибанити за повною програмою" без участі ОТГ, тобто без людей, громади.

avatar

Юрій

23 березня 2018 10:54

Якщо у нас бурбаковські Хохуляк з Ватаманюком віддають землю громаді району і громаді області, яких не існує, то чому б бурбаковському Гостюку не передати ці землі з барського плеча ОТГ, яка також не може бути власником цих земель)))) Навіщо ми живемо в цьому маразматичному бардаку? Хіба для щастя Василя Івановича та Христини Василівни.

avatar

земля

23 березня 2018 22:58

Как круто вы сделали ---- [url=http://kvartal-krasnaya-roza.ru]бизнес центр красная роза[/url] ---- Какой прекрасный сайт ---- [url=http://aquamarine3.ru/]бизнес центр аквамарин 3[/url] ---- Пиши мне в аську 38055097 ---- [url=http://plaza-w.ru/]аренда w плаза[/url] ---- Кушай витамы Вася ---- [url=http://bc-baker-plaza.ru/]baker plaza бизнес центр[/url] ---- Да вы просто профи ---- [url=http://imperia-tauer.ru/]москва сити империя тауэр[/url] ---- Я не могло пройти мимо ---- [url=http://plazamagistral.ru/]магистраль плаза бц[/url] ---- Ты можешь все только сделай [url=http://navigator-bc.ru/]бц навигатор 2[/url] ---- Как определить копии ---- [url=http://neogeo-bc.com/]neo geo бц[/url] ---- Посмотри сайты нижу какой ---- [url=http://www.plazaomega.ru/]бц омега плаза[/url] ---- ясно и понятно мне [url=http://whitegardens-bc.ru]белые сады бизнес центр арендаторы[/url] --- И в добавочку --- [url=http://aktivator-windows-7.net/]этот[/url]
avatar

Brianacuri

04 квітня 2018 01:13

Спишемся позже и гудбай! ---- [url=http://kosmonavta-volkova-31.ru]бизнес-центр космонавта волкова[/url] ---- Мне студно за вас и себя друзья ---- [url=http://plaza-zenit.ru]зенит плаза бизнес-центр[/url] ---- Крупно сделано, помельче ---- [url=http://krugozor-bc.ru/]бц кругозор обручева[/url] ---- Высокое напряжение в политике не исключат нашего сотрудничества ---- [url=http://smolenskiy-passazh.ru]смоленский пассаж сайт[/url] ---- Снова я тут с вами ---- [url=http://novinskiy-passazh.ru]новинский пассаж аренда офиса[/url] ---- Вот ссылки на недвижимость для вас в москве ---- [url=http://bc-vivaldi-plaza.ru/]БЦ Вивальди Плаза[/url] ---- Конкуренты не дремлют ---- [url=http://bolshevik-oc.ru/]бизнес центр большевик официальный сайт[/url] ---- Вот вам супер сайты для анализа ---- [url=https://find-key.ru/windows-loader-2-2-2-by-daz-wat-fix/]активатор виндовс 7[/url]
avatar

DavidNet

10 квітня 2018 21:43