Вижницькі свободівці відреставрували могилу воїнів УПА

Вижницькі свободівці відреставрували могилу воїнів УПА

08.11.2016, 00:15

6 листопада 2016 року в селищі Берегомет Вижницького району Чернівецької области місцевий осередок ВО "Свобода" відновив могилу воїнів УПА, закатованих совєцьким режимом наприкінці Другої світової війни. З нагоди відкриття пам'ятної могили проведено автопробіг вулицями селища та панахиду в пам'ять про полеглих за волю України.

Місце поховання героїв завдяки небайдужим патріотам, які ще пам'ятали про ті події, було встановлено на початку 90-х років. Тоді ж було створено могилу, яка простояла до наших днів. Місцеві свободівці відновили місце поховання загиблих героїв та створили в тому місці пам'ятний знак.

Керівник Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" Ярослав Когутяк під час урочистого відкриття зазначив: "Націоналістів часто звинувачують у тому, що ми живемо минулим. Але ж у нашому минулому, як у генетичному коді, закладено формулу майбутнього, нашої держави, нашої героїчної боротьби, де кожне покоління однаково важливе і зробило свій вклад у реалізацію споконвічної мрії української нації - створення власної держави. Завдання полеглих героїв виконано - ми створили свою державу. Завдання нинішніх поколінь - вчергове захистити народ від інтервенції і завершити ту соціял-національну революцію, яка наповнить державу українським змістом".

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

1