Вифлеємський Вогонь Миру громаді міста Чернівці та у церкви Чернівців та Сторожинця передадуть пластуни

Вифлеємський Вогонь Миру громаді міста Чернівці та у церкви Чернівців та Сторожинця передадуть пластуни

16.12.2011, 20:20

18 грудня о 17:00 пластуни Чернівців уже вдруге передадуть Вифлеємський Вогонь Миру громаді міста на відкритті головної ялинки Буковини, де будуть присутні очільники міста та області. Очікується, що до акції долучиться близько 30 пластунів. Всі бажаючі, зможуть понести додому свічечку з Вогнем і щоб на Різдво мати часточку Світла з Вифлеєму.

Того ж таки 18 грудня, але раніше об 11:00 також уже вдруге пластуни передадуть Вогонь  вірним римо-католицького обряду під час меси в Костелі Воздвиження Святого Хреста.

25 грудня вже традиційно в головній греко-католицькій святині області – Храмі Успіння Пресвятої Богородиці  під час святкової літургії відбудеться передача Вифлеємського Вогню Миру греко-католикам Чернівців. 

Так само, 25 грудня, о 9:00,  в часі ранкового богослужіння,  планується передача Вифлеємського Вогню Миру прихожанам УПЦ КП в храмі прп. Параскеви Сербської.

В Сторожинці члени Пласту передадуть Вогонь Миру віруючим трьох християнських конфесій – Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського патріархату та римо-католицької церкви в Україні.  

Крім того, в цьому році вперше заплановано передачу Вифлеємського Вогню в дитячі лікарні Чернівців. 

Традиційної акції на молдовсько-українському кордоні, яка мала відбуватись уже вп’яте,  цього річ не відбудеться. Через об’єктивні причини молдовська сторона не змогла сформувати делегацію для участі в естафеті Вифлеємського Вонгю.

На Буковині Вогонь зустрічатимуть 17 грудня. 

Довідка про Вифлиємський Вогонь Миру:

Щороку представники австрійської телерадіокомпанії ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. Цього року пластуни одинадцятий рік поспіль переберуть Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передадуть його українській громаді, церквам, занесуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

 Цього року, як і в попередні роки акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні.