'Видатний економіст' Богдан Ковалюк - бізнес-партнер Василя Продана з 'Рідного міста' -  не може впоратися з власними підприємствами, які майже не платять  податків і дають поганий сервіс, - мер

"Видатний економіст" Богдан Ковалюк - бізнес-партнер Василя Продана з "Рідного міста" - не може впоратися з власними підприємствами, які майже не платять податків і дають поганий сервіс, - мер

23.04.2017, 20:58

У програмі «Суть Речей» міський голова Олексій Каспрук розповів, чому міська рада виділили гроші на розробку технічного обґрунтування будівництва тунелю в Чернівцях.  

Нагадаємо, проект тунелю, що має з`єднати Гравітон та Південно-Кільцеву, депутати знайшли у генплані Чернівців 80-х років.  

Слухач: Питання щодо тунелю від Південно-Кільцевої до Гравітону. Не було більш нагальних проектів? Чому не наклали вето на це рішення.  

Олексій Каспрук: Я поясню. Починають перекручувати мої опоненти, що відбулося. Слава Богу є відео засідань виконавчого комітету і сесій, коли розподілялися кошти.   Нас взяли в заручники деякі представники партії «Самопоміч». Але тут партія ні при чому. Ці люди орієнтовані на Рідне місто, на Василя Продана.

Це була ідея Богдана Ковалюка, видатного економіста, який постійно розповідає, як треба управляти комунальними підприємствами, де працюють сотні людей, які мають десятки мільйонів гривень оборотів.  

В той же час він не може впоратися зі своїми невеличкими підприємствами, які не платять майже податків і дають поганий сервіс. Він бізнес-партнер Василя Продана, тут партія ні при чому. Я поважаю партію, поважаю те, що вони роблять у всій Україні.  

Про що йшла мова...

На сесії силою депутати продавили питання виділення коштів, а потім виконавчий комітет мав затвердити титульний список, де були сотні об’єктів інфраструктури: школи, каналізації, освітлення, техніка для комунальних підприємств. Ви знаєте, виконавчий комітет у нас не сформований повністю. З 18 чоловік у нас є лиш 12. Для прийняття рішень треба 10. Якщо хтось захворів чи у відрядженні, то голос одного стає вирішальним.  

Коли ми затверджували титульний список всіх робіт, а я хочу нагадати, що у минулому році депутати не у березні розподілили кошти, а у кінці травня. Ще мало бути опубліковане рішення виконкому за 20 днів, ми б приступили до виконанні робіт аж з липня, а в деяких з серпня, вересня, де треба було документацію робити.  

Нам поставили умову, або не приймаємо нічого, або виконком голосує за виділення 1 мільйона гривень на технічне обґрунтування цього проекту тунелю. Для мене це був важкий вибір, але я також за це проголосував. Винен, інакше ми в б заблокували всю іншу роботу. Хоча теоретично нам це може знадобитися, я не проти тунелю категорично, адже в перспективі і цей об’єкт може знадобитися.  

Хоча хочу нагадати, що навіть за Радянських часів від його будівництва відмовилися, бо це було дуже накладно, навіть такій державі, коли такі райони як Південно-Кільцева виростали за 5-10 років.   В перспективі – це цікавий об’єкт, але зараз точно цей мільйон можна було пустити на більш важливі речі. Але ми стали заручниками політичної ситуації, яка є в міській раді.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

  Нагадайте, будь ласка, Олексій Каспрук, а який "великий економіст" ставив вам умову: "або не приймаємо нічого, або виконком голосує за виділення 1 мільйона гривень на технічне обґрунтування цього проекту тунелю"?
avatar

Олексій Попович

23 квітня 2017 20:00

Олексій Павлович, нагадайте краще нам, який такий видатний економіст розвалив і довів до банкрутства МКП Чернівцімістобуд? І чому й на кого тоді заводили кримінальні справи по розкраданню майна і бюджетних коштів?

avatar

Людмила Дудченко

24 квітня 2017 13:26