«Вибори почались, люди дуріють»: Яценюк відреагував на інцидент біля аеропорту «Чернівці»

«Вибори почались, люди дуріють»: Яценюк відреагував на інцидент біля аеропорту «Чернівці»

18.10.2020, 11:20

Колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав учасників виборчого процесу "залишатися людьми" і "не перетворюватись у потвор".

Про це він сказав у коментарі телеканалу ТВА, коментуючи інцидент поблизу аеропорту "Чернівці", коли група активістів однієї з політичних партії кричала Яценюку "Ганьба" через його відмову садити дерева.

Екс-прем’єр-міністр назвав цей вчинок "не людським""низьким" та "гидотним". Він вважає, що до організації цього інциденту причетний секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

"Мені сказали, що це зробив чоловік колишньої депутатки від БПП Продан, здається. Я не знаю... Її так пригадую, а його взагалі не знаю. Знаєте, я можу сказати тільки одне людям, які це робили – не дай Бог, щоб проти вас таке робили. Я буду в числі тих, хто буде таке засуджувати. Щоб у вас ніколи не було в житті трагедій. А якщо вони стануться, щоб вас навпаки – підтримували", – сказав Арсеній Яценюк.

"Люди різні бувають. На превеликий жаль, бувають і низькі, і цинічні, і мерзотні вчинки. Ну, хай їм Бог простить", – додав він.

"Вибори почалися, люди дуріють. Що б я їм порадив? Тільки одне – це не перші й не останні вибори. Ви людьми залишайтесь, а не в потвори перетворюйтесь", – сказав екс-глава уряду.

Інцидент також активно коментують у мережі. 

 Олексій Каспрук прокоментував інцидент біля аеропорту “Чернівці”, де 17 жовтня “активісти” на чолі з Михайлом Яриничем влаштували провокацію прем’єр-міністру України 2014-2016 років Арсенію Яценюку, який прилетів на роковини смерті батька.

 Каспрук засудив такі дії та зазначив, що організатор “цього безглуздого і паскудного дійства” Яринич ніколи не стане мером.

 «Щодо інциденту біля аеропорту.

 Можу дозволити собі таку особисту реакцію. Бо втратив обох батьків. І знаю, як це болить.

 Звертаюсь до організатора цього безглуздого і паскудного дійства.

Михайле, казав тобі неодноразово, що мером ти не станеш. Сподіваюсь і депутатом також…

Бо чернівчани знають правду, відчувають лицемірство і підлість.

Перефразовую відомий вислів: «Якщо людина лайно, то вона лайно у всьому».

Без поваги,
ПРОДАНий тобою Олексій Каспрук.

P.S. Не забудь зателефонувати батькам, похвались «вчинком», поки маєш таку можливість», – йдеться у повідомленні..

 

Депутат Чернівецької міськради Михайло Яринич провокацією біля аеропорту остаточно знищив рейтинг партії Народний контроль у місті. Про це написав у Facebook юрист Олександр Маркідонов, коментуючи галас і провокативну поведінку Яринича та кількох учасників “флешмобу”, яким  вони зустріли політика Арсенія Яценюка. Як відомо, Яценюк прилетів до Чернівців на роковини смерті батька.

«Сьогодні Яринич (не пам’ятаю імені), за рахунок свого примітивного рівня розвитку, остаточно знищив організацію партії Народний контроль в Чернівцях.

 «Рідномістянин» , який розповів йому про прибуття А. Яценюка в місто, достеменно знав про рівень розвитку цього «діяча», який не второпав , що його вкотре використали (цього разу ще й не заплатили) і саме головне – вибили з передвиборчих перегонів», – пише Олександр Маркідонов.

Юрист також заявив, що події біля аеропорту опустили рейтинг партії Яринича нижче 5%

«Велика кількість осіб з його оточення, в події біля аеропорту, побачила лише мерзотну спробу прикритись людьми і вигукування пліток. Зазначене опустило рейтинг партії нижче 5%.

Залишилось дочекатись його скиглення в суді , рішення суду та примусового публічного вибачення.

Ще один безславний кінець непотрібного місту політика», – йдеться у дописі.

Джерело: https://molbuk.ua/ та https://tva.ua/

1