Вулиці О.Кобилянської пропонують повернути стару назву, а парку 'Жовтневий' дати нову

Вулиці О.Кобилянської пропонують повернути стару назву, а парку "Жовтневий" дати нову

22.10.2016, 01:06
На сайті міської ради зареєстрували відповідну електронну петицію
 
На сайті Чернівецької міської ради зареєстрували петицію із проханням перейменувати вулицю О.Кобилянської на Панську. Автор звернення - Олексій Гелетка.

"Пропоную перейменувати вул.О.Кобилянської на Панську вулицю. Дещо із історії вулиці. Завершення забудови та загальне впорядкування вулиці відбулося ще в австрійський час. Тоді вона офіційно дістала назву «Геренгассе», що в перекладі означає «Панська вулиця». У період румунського панування декілька будинків на Панській вулиці було перебудовано. У той час оселитися тут було престижно, і домогтися цього вдавалося переважно особам панського роду: інтеліґенції, домовласникам, лихварям, торговцям, що було справжнім підтвердженням назви вулиці — Панська. Сподіваюсь на вашу підтримку!!!" - ідеться у тексті петиції. 

На сайті Єдиної системи місцевих петицій також з'явилася пропозиція перейменувати парк Жовтневий. 

Користувач Гунько Микола Іванович опублікував петицію із проханням перейменувати парк Жовтневий на парк Реформації. 

"В 2017-му році Україна відзначатиме 500-річчя Реформації згідно указу Президента України від 26.08.2016 № 357/2016. Ця назва гармонійно поєднує європейські прагнення чернівчан на шляху втілення реформ при побудові громадянського суспільства і сприятиме авторитету біблійних принципів", йдеться в дописі. 

Джерело: http://acc.cv.ua/ та http://promin.cv.ua/

1