ВСІМ! ВСІМ! ВСІМ! На 15.00 мітинг на Центральній площі Чернівців

ВСІМ! ВСІМ! ВСІМ! На 15.00 мітинг на Центральній площі Чернівців

30.11.2013, 17:09

Сьогодні вдосвіта режим Януковича розпочав терор проти України та українського народу. Російськомовні беркутівці та російський спецназ з особливою і надмірною жорстокістю розігнали Майдан у Києві. Людей били. Пролилася кров на майдані столиці. 

На 15.00 у Чернівцях на Центральній площі відбудеться мітинг, де організовуватимуться загони на Київ. Телефонуйте один одному. Кличте всіх. Не будьте байдужими. Не бійтеся гнилого режиму. Коли він вдається до сили, він боїться свого народу. Піднімайтеся!

Учасники Євромайдану ухвалили резолюцію, в якій вимагають відставки президента України Віктора Януковича. Крім того, буде сформовано координаційну раду Євромайдану

«Ми пропонуємо: перше – сформувати координаційну раду Євромайдану з числа відомих експертів, громадських активістів, студентських організацій та представників парламентських опозиційних партій, щоб забезпечити діалог між українським громадянським суспільством та європейською спільнотою. Друге: констатувати, що президент, Верховна Рада та Кабінет Міністрів виявилися нездатними забезпечити реалізацію стратегічного геополітичного курсу розвитку держави. Ми вимагаємо відставки президента Віктора Януковича», – йдеться в тексті резолюції Євромайдану, оприлюдненому в п'ятницю.

«Ми вимагаємо припинити практику політичних репресій проти активістів Євромайдану, студентів, громадських активістів, опозиційних лідерів», – зазначено в документі.

Автори резолюції також дякують главам держав та урядів країн-членів ЄС «за всі зусилля, яких вони доклали заради реалізації наших європейських прагнень». «І аплодуємо тим людям, зусиллями яких вісім днів у Києві та інших містах країни жили Євромайдани, які стали унікальними майданчиками для волевиявлення українських європейців», – сказано в документі.

Бійці «Беркуту» при розгоні Євромайдану наздоганяли і били людей і на великій відстані від майдану Незалежності.

Про це свідчать і записи з камер спостереження на Хрещатику, 19а (будівля входу у метро, станція «Хрещатик»). Ця будівля знаходиться на відстані близько 400 метрів від майдану Незалежності.

Під час розгону Євромайдану постраждало чимало людей. Щонайменше 30 потерпілих, як повідомляють ЗМІ, були госпіталізовані.

За даними прес-служби Коаліції учасників Помаранчевої революції, для розгону акції прибуло під ранок близько однієї тисячі співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут». Майдан Незалежності, де проходять акції, обнесли щитами.

У повідомленні говориться, що людей били палицями, застосовували газ. Були чутні вибухи. За твердженнями учасників мітингу, було затримано щонайменше 35 осіб.

www.radiosvoboda.org

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

татьяна суханова

30 листопада 2013 14:34