Максим Бурбак: Якщо Чернівецька облрада не може взяти на себе відповідальність за ситуацію на Буковині, нехай оголошує про саморозпуск (ВІДЕО)

Максим Бурбак: Якщо Чернівецька облрада не може взяти на себе відповідальність за ситуацію на Буковині, нехай оголошує про саморозпуск (ВІДЕО)

27.03.2018, 12:39
Виступ нардепа Максима Бурбака був не менш емоційним. Він назвав фракцію Опоблоку 5 колоною. Каже, що нібито всі сидять при владі а відповідальності ніхто не хоче брати. Чернівці тепер у всіх рейтингах далеко не в лідерах.

"Настав час. Бачимо, що люди з цим миритися не будуть. Децентралізація працює, гроші у місті є, а місто пасе задніх Україні. Треба перевиборів у Чернівцях" - додав Максим Бурбак.

Народний депутат України Максим Бурбак на сесії Чернівецької обласної ради повідомив, що депутати з Блоку Петра Порошенка пристали на пропозицію про перевибори Чернівецької міської ради.

Також Максим Бурбак заявив, що якщо Чернівецька облрада не може взяти на себе відповідальність за ситуацію наі Буковині - хай оголошує про саморозпуск. 

"Тут іде шалена дискусія - нібито усі сидять при владі, але відповідати нема кому. То стало вже таким трендом - що ми всі в опозиції, на себе відповідальності ніхто не бере, натомість з першого по п’яте число всі стоять у черзі до бухгалтера, щоб отримати зарплатню. Скажіть будь ласка, голова опозиційної фракції у міській раді є керівником управління капітального будівництва ОДА - так він влада чи опозиція?", - сказав Бурбак.

"Якщо вам не вистачає відповідальності брати на себе такі виклики, то будь ласка, саморозпустіться. Ви ж говорите, що ви не влада. Ви не керуєте нічим. Те ж саме по Чернівецькій міськраді. Я дякую, що наші колеги з БПП, незважаючи на однофамільців, врешті решт пристали на рішення щодо переобрання складу Чернівецької міськради, які себе зганьбили", - додав нардеп.

Щодо Василя Гостюка, то, вважає М.Бурбак, ця людина досить добре працює, зокрема, разом із Тетяною Татарчук та Тарасом Прокопом зробили усе щоб прокинувся Кельменецький та Сокирянський райони.

Був сьогодні на сесії обласної ради, - поділився народний депутат України Максим Бурбак враженнями. -  Двоякі відчуття: президія майже уся – де-факто опозиція, а де-юре ніби й влада. Сесії ведуть, слово надають, питання області вирішують як влада, але декларують себе як опозиція. У залі депутати, які начебто повинні приймати рішення важливі для області, але в сухому залишку стають в опозицію до курсу на реформування країни, до урядових ініціатив.

- Децентралізацію, яка дає самостійність у прийнятті рішень, можливість громадам розпоряджатися власними коштами і ресурсами, замість підтримувати як влада, окремі депутати блокують як опозиція, допомагаючи місцевим князькам задовольняти їхні непомірні аграрні апетити, зберігати статус – кво. А як же, при створенні ОТГ, одразу випливає необлікована земля, яка насправді обробляється і приносить чималий дохід окремим «аграріям», але тільки не місцевим бюджетам.

- Уряд прийняв рішення передати землі с/г призначення за межами населених пунктів до ОТГ і дати таким чином можливість розпоряджатись ними громаді, то з виступів окремих депутатів і тут не все гаразд, і то недобре. Уже лунають звинувачення в тому що землю «дерибанить» Держгеокадастр, або там де йшлося про 12 га, уже чую про 2000 га. Логіки не розумію.

- Каже Любов Годнюк , що я сценарист і постановник обласних вистав, що театр нібито у області. Дякую, Любове Олексіївно, за комплімент. Але зауважу, най в області театр, а в радах, і обласній і міській – то якісь цирки - шапіто і з замовними штатними клоунами, і з масовкою, і статистами. Власне, пані Любі видніше, недарма її звіти в пресі більше схожі на звітно - виборні концерти до днів працівників культури. А може звітувати нема про що? Бо торік з обласного бюджету за ініціативи чудових обласних депутатів від Хотинщини надійшло до районного бюджету аж 0, 0 копійки. 

- Вкотре переговорив з делегацією деяких сільських голів Сокирянщини і складається враження, що у селах проблем немає, окрім політичних. Може займетеся господаркою, досить у підтанцівці Козака працювати? Замість бентежити народ на місцях, зробіть щось корисне для людей. Досить вже перекидатись, хто влада, а хто опозиція, або робіть щось, беріть на себе відповідальність. А не хочете, то САМОРОЗПУСКАЙТЕСЬ , шановні !!! - заявив Максим Бурбак. 

Джерело: http://acc.cv.ua/ та ТВА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Чернівецькій області при владі "Батьківщина", "Свобода", "Радикальна партія", "Самопоміч" і "Народний фронт", а всі кажуть, що винуватий "БПП", - Рибак (+ВІДЕО)

1