Василя Продана обрали секретарем Чернівецької міської ради (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Василя Продана обрали секретарем Чернівецької міської ради (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

30.11.2017, 11:30

 Під час сьогоднішньої позачергової сесії Чернівецької міської ради шляхом таємного голосування депутати обрали секретарем ради голову фракції «Рідне місто» Василя Продана.

 “За” обрання секретарем міської ради проголосувало 26 депутатів міської ради. Шість депутатів проголосувало “проти”, шість бюлетенів було зіпсовано. Загалом голосувало 38 депутатів.

Загальний склад ради – 42 депутати. Участь у голосуванні взяли 38 депутатів та міський голова. П’ять бюлетенів не використані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрук: Не вважаю Продана порядною людиною, яка здатна працювати на користь міста

 Депутати "Рідного міста" заявили про конфлікт інтересів, а Продан ухилився від запитання про повернення боргів місту за землю.

У Чернівцях десять депутатів фракції "Рідне місто" Чернівецької міськради заявили про конфлікт інтересів.

Про це вони заявили сьогодні на позачерговій сесії міськради. 

Зокрема, про конфлікт інтересів заявили по черзі депутати Віталій Михайлішин, Максим Тихонович, Валерій Чинуш, Юрій Ткачук, Валерій Найдиш, Володимир Бешлей, Анатолій Чесанов, Тетяна Бешлей, Ростислав Білик, Василь Продан.

 Перед початком голосування по питанню секретаря Чернівецької міської ради, виступив депутат фракції «БПП «Солідарність»  Андрій Романчишин.

 Він заявив, що представники групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці», до складу якої входять четверо представників «Народного фронту» та  два депутати «Самопомочі», не будуть брати участь у голосуванні.

 Продан ухилився від запитання мера Чернівців щодо повернення боргів місту за землю

 Депутат Чернівецької міської ради від фракції "Рідне місто" Василь Продан ухилився від запитання мера Чернівців Олексія Каспрука про те, чи поверне він мільйонні борги місту за користування земельними ділянками.

Це сталося сьогодні під час позачергової сесії, коли Продан перед обрання секретаря міськради відповідав на запитання депутатів. 

Зокрема, Каспрук поцікавився у Продана, чи він, зайнявши посаду секретаря міськради, почне повертати мільйонні борги місту, чи почне судитися з міською радою.

"Останнім часом ви і члени вашої родини скупили дуже багато нерухомості у Чернівцях. Ви не сплачуєте місту кошти за оренду цих земельних ділянок. Сума, яку на сьогодні ми маємо вам пред’явити, складає мільйони гривень. У мене запитання - чи будете ви судитися з міськрадою чи добровільно сплатите кошти до міського бюджету?", - поцікавився Каспрук.

На це Продан відповів, що йому приємно, що Каспрук цікавиться його статками.

"Якби ви краще займалися підприємницькою діяльністю в молоді роки, тоді б такого питання у вас не виникло", - сказав Продан.

"Якщо ви вважаєте, що я щось недоплатив, будь ласка, звертайтесь. Всі ці питання, я думаю, що вияснимо", - додав він.

Також Продан зазначив, що він володіє статками, які "у сотні разів менші, ніж у родини Бурбаків".

Каспрук сказав Продану, що питання було до депутата, а не його статків.

"Питання було до сплати за землю, яку ви маєте платити як підприємець і чернівчанин", - додав міський голова.

"У мене конкретне запитання: чи добровільно ви сплатите ці кошти, чи будете судитися з Чернівецькою міською радою?", - повторив запитання Каспрук.

"Олексій Павлович, яке це має відношення до обрання на посаду секретаря?", - відповів Продан.

"Зрозуміло", - сказав Каспрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко порадив Каспруку брати приклад із Садового

Лічильна комісія визначила, що голосувати в бюлетені за секретаря Чернівецької міськради можна будь-якою позначкою

Як відомо, сьогодні Чернівецька міськрада має обрати секретаря ради. На цю посаду претендує керівник фракції "Рідне місто" Василь Продан.

Лічильна комісія з обрання секретаря Чернівецької міської ради визначила, що у бюлетені можна голосувати будь-якою позначкою, а не виключно "галочкою" чи виключно "плюсиком".

Відповідне рішення лічильна комісія ухвалила сьогодні у перерві роботи позачергової сесії міськради. 

Зокрема, під час розгляду питання про визначення позначки для голосування в бюлетені з обрання секретаря ради, депутат "Рідного міста" Володимир Бешлей запропонував підтримати пропозицію щодо голосування будь-якою позначкою.

Натомість депутат БПП Андрій Романчишин апелював, заявивши, що необхідно обрати єдину позначку.

Проте більшість членів лічильної комісії підтримала пропозицію Бешлея.

Почалося голосування за секретаря міської ради у Ратуші

Нагадаємо, у бюлетені депутатів буде вказаний єдиний кандидат на цю посаду - Василь Продан. Міські обранці мають або підтримати його, або ні. 

Міська рада вже два роки не може обрати собі секретаря.  Єдина спроба була ще у січні 2016 року. Тоді депутати не підтримали Володимира Сєхова. "За" проголосували лише 17  депутатів. 

Донедавна ніхто з міських обранців не міг набрати 21 голос підтримки, які необхідні, щоб зареєструвати свою кандидатуру на пост секретаря. Зараз маємо двох кандидатів: Василя Продана та Ярослава Петришина. 

Сьогодні депутати голосують за чи проти В.Продана. Якщо його не підтримає більшість, тоді через місяць спробує свої сили Я.Петришин.

Троє депутатів Чернівецької міської ради під час голосування за секретаря ради фотографували бюлетені. Про це molbuk.ua повідомив член лічильної комісії Андрій Романчишин.

Це, за його словами, Ярослав Петришин, Аліна Олевич, Олександр Пуршага

Депутати заходили в кабінку для голосування і діставали телефони і фотографували бюлетені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У питанні про перевибори Чернівецької міської ради не можна керуватися політичними мотивами, - голова Комітету ВРУ

Довідка. 

Продан Василь Сафронович – голова найбільшої за чисельністю в Чернівецькій міськраді фракції "Рідне місто" (10 депутатів). Народився 16 квітня 1972 року в Чернівцях. З 1979 по 1987 роки навчався у середній школі №15. З 1987 по 1989 роки – навчався у Казанському суворовському училищі, з 1989 по 1991 рік – у Череповецькому вищому військовому інженерному училищі.

З 1991 по 1997 роки – навчався у Чернівецькому державному університеті, отримав диплом спеціаліста, спеціальність "міжнародна економіка".

З 1993 року працює приватним підприємцем. З 2011 по 2014 роки – член виконавчого комітету Чернівецької міськради. З 2015 року – депутат міської ради.
Одружений, дружина – народний депутат від фракції "БПП" Оксана Продан.

Родину Проданів називають близькою до оточення колишнього керівника "Укргазвидобування", бізнес-партнера олігарха Дмитра Фірташа Юрія Борисова. Зокрема, в одному з інтерв’ю на телеканалі "ТВІ" Оксана Продан підтвердила, що вона є кумою Борисова.

Джерело:  molbuk.ua та http://times.cv.ua/,  http://acc.cv.ua/

Депутати у кабінці фотографують свої бюлетені, - член лічильної комісії

Почалося голосування за секретаря міської ради у Ратуші

1


КОМЕНТАРІ (2)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Юрій

30 листопада 2017 13:31

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Юрій

30 листопада 2017 18:45