'Все прозоро. Виграв сильніший. А  пасажу Панчишина я не зрозумів' - М.Бурбак про конкурс заступників голови ОДА

"Все прозоро. Виграв сильніший. А пасажу Панчишина я не зрозумів" - М.Бурбак про конкурс заступників голови ОДА

05.02.2017, 18:19

Народний депутат Максим Бурбак розповів у програмі "Суть Речей" свої враження від проведення конкурсу на заміщення вакантної посади першого заступника та заступника голови Чернівецької ОДА

Слухач: Нещодавно проходив конкурс на посаду першого заступника голови чернівецької ОДА. І була гучна заява колишнього мера Новодністровська, що були певні корупційні складові у конкурсі. Чи вам про це щось відомо? І чи той же Павлюк, який переміг у конкурсі, чи це не ваша кандидатура, можливо, ви його пропонували чи тиснули на керівництво, щоб саме цього призначили?

Максим Бурбак: На кого тиснув, на комісію? В мене нема стільки ваги. Ну справді. Ми створили багато органів, які будуть боротися з корупцією, було запропоновано, щоби такі посади, як заступники голови ОДА, як голови ОДА, обиралися на відкритому публічному конкурсі, який проходить в три етапи. Що ще треба зробити? Якщо Панчишин не переміг, то треба було йти до кінця і тоді доказувати. А так, чому забрав свою кандидатуру? До речі, коли його усували від виконання обов’язків мера Новодністровська, я його захищав, і тепер би захищав. Це мій колега. Я цього пасажу не зрозумів. Я б ішов до кінця. По-друге, ми ж є коаліція. Михайло Павлюк є представником БПП і там було багато інших кандидатів, але виграв сильніший. Я радий за те. Але давайте подивимося, що в конкурсі на посаду заступника голови ОДА переміг депутат обласної ради Василь Гостюк від Самопомочі. Все відбулося відкрито, прозоро, публічно. І тепер я б хотів сказати людям, що якась дивна у нас ситуація в Чернівецькій області. Подивимося президію Чернівецької облради, там представники трьох опозиційних фракцій, які є у Верховній раді в опозиції. Тобто в Чернівцях опозиція при владі. Голова – «Батьківщина», заступниця від Радикальна партії, ще й від Свободи заступник. Тепер виконавча гілка влади, пан Барташ, керівник Сторожинецької РДА – «Батьківщина», заступник голови чернівецької ОДА від «Самопомочі». Всі працюють, все нормально. Хто на кого тисне, хто кого лобіює? Це питання не до мене. Якщо у когось є якісь зауваження, позивайтесь до суду.

Людмила Григорчук: Ви працювали з Михайлом Павлюком, коли були депутатами обласної ради.

Максим Бурбак: Так. Він був від Нашої України, а я був від Фронту Змін. Нормальні, людські відносини. Я впевнений, що Михайло зможе реалізувати свій потенціал, він має наукову ступінь, він переймається євроатлантичним вектором розвитку зовнішньої політики нашої держави. І мене дуже тішить, що до керівних посад, на відповідальні посади приходить молодь. Це молоде покоління.

Людмила Григорчук: Його вік – це плюс? Багато критикують через це.

Максим Бурбак: Моя перша робота в органах влади – це був міністр інфраструктури. Було лячно працювати з колективом біля мільйону людей. Але все можна, якщо хотіти.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1