'Все було законно': поліція про затримання підозрюваних у нападі на суддю. Адвокат це заперечує

"Все було законно": поліція про затримання підозрюваних у нападі на суддю. Адвокат це заперечує

04.08.2017, 16:58

«Інформація, поширена адвокатом одного із затриманих про незаконність дій поліції та побиття підозрюваного, не відповідає дійсності», – повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Чернівецькій області – начальник кримінальної поліції Сергій Ратушенко.  

Згідно чинного законодавства, перед поміщенням затриманих до ізолятору тимчасового тримання, вони проходять медичний огляд на загальний стан здоров’я та наявність тілесних ушкоджень. На підставі цього огляду лікар видає довідку про те, що затримана особа може перебувати в умовах обмеження волі. Про це журналістів Інформагентства АСС повідомили у Відділі комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

 За результатами медичного огляду підозрюваних у розбійному нападі на будинок судді, будь-яких тілесних ушкоджень не виявлено. 25 липня цього року суд застосував до вказаних громадян міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До ГУНП в Чернівецькій області не надходило заяв про їх побиття працівниками поліції. Таким чином, скарги на незаконність дій поліцейських поліція сприймає, як обрану підозрюваними особами тактику захисту з метою перешкоджання слідству та уникнення передбаченої законом відповідальності.

Суд не задовольнив апеляцію одного з підозрюваних в пограбуванні суді

Водночас суд не задовольнив апеляцію одного з підозрюваних в пограбуванні судді.

Нагадаємо, в Апеляційному суді в Чернівцях відбулося друге слухання справи щодо обрання запобіжного заходу до підозрюваного. На першому засіданні не був присутній сам апелянт, тому слухання перенесли на наступний день. 

"Сьогодні нам відмовили у задоволенні апеляційної скарги, ми вимагали скасувати запобіжний захід - тримання під вартою, керуючись матеріалами про застосування фізичної сили під час затримання", - повідомила Інформаційному агентству АСС захисниця одного з підозрюваних Олена Меленюк.

Крім Ухвали, стосовно відхилення апеляції, Апеляційний суд виніс ще одну Ухвалу, якою зобов`язує прокуратуру перевірити факт нанесення правоохоронцями тілесних ушкоджень під час затримання.

Чи правомірно затриманий підозрюваний, оцінку надаватиме прокуратура.

Адвокат повідомила, що вимагатиме надання матеріалів з ізолятора тимчасового тримання та СІЗО, де начебто, зафіксовані сліди побиття її підзахисного.

Крім того, зі слів захисниці, матір хлопця вже написала скаргу до Генпрокуратури, адже їй не повідомили про його затримання. 

 Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1