Вродовж 2018 року на території м.Чернівці виникло 297 пожеж

Вродовж 2018 року на території м.Чернівці виникло 297 пожеж

02.01.2019, 10:56

Впродовж 2018 року на території міста Чернівці виникло 297 пожеж, на яких загинуло 4 особи, 9 осіб травмовані та 38 врятовані.

       75% загорань виникли в житловому секторі через необережне поводження з вогнем, куріння в ліжку, порушення правил при експлуатації електромереж та електроприладів, пічного опалення. 10% пожеж виникло на підприємствах, 5% пожеж загорання автомобілів, 10% інші.

На жаль більшість пожеж виникають саме через власну безпечність. Люди зазнають великих матеріальних збитків, залишаються без майна та без даху над головою. Часто пожежі закінчуються трагічно, особливо, коли винуватці перебувають у нетверезому стані.

       Тому Чернівецький міський відділ ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян  у 2019 році звернути особливу увагу на належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті:

  • не паліть у ліжку;

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • не залишайте без нагляду увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски у разі виходу з приміщень;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • не залишайте без нагляду дітей та постійно нагадуйте їм правила пожежної безпеки.

Чернівецький міський відділ Вітає всіх мешканців Буковини З Новим Роком, нехай негоди обминають ваші оселі стороною.


Чернівецький  міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області

 

1