Врятуймо ведмедя з 'Пасторалі': на Кельменеччині дику тварину тримають у клітці без їжі та води

Врятуймо ведмедя з "Пасторалі": на Кельменеччині дику тварину тримають у клітці без їжі та води

01.08.2016, 15:59

Повідомлення про ведмедя, який потребує негайної допомоги оприлюднив буковинець Матвій Гаценко.

"Врятуємо ведмедя «ПАСТОРАЛІ»!!! - написав чоловік у листі, яки йнадіслав на адресу BukNews. - Мова йде про заклад, який було побудовано та відкрито в парку, неподалік від школи. Назву господар-бізнесмен надав закладу круту. Поселив тут і сімейну пару лебедів. В клітці почав жити ведмідь. Але, з часом, заклад став занепадати. Першим зник один лебідь, потім другий...

Залишився у клітці тільки бідолаха ведмідь. Я йшов повз, тварина важко та часто дихала, води ні в басейні, ні щоб попити не було, їжі теж... Якась жаліслива жіночка чимось погодувала ведмедя, я приніс відро води, тварина почала жадібно пити воду...

Чому тварину не прилаштували у добрі руки? І як на це реагує районна та селищна влада? Може і їх туди пристроїти для профілактики?  Може, хтось з можновладців дасть вказівку головному лікарю Кельменецької ЦРЛ пані Дудко, взяти під волонтерську опіку бідолашного ведмедя, доки не знайдуть для нього притулок. В кінці кожного дня з харчоблоку лікарні відрами несуть залишки їжі та відгодовують кабанів.

Милосердя - одна з людських якостей, яку ще не спромоглася знищити система, побудована на підкупу, підлості, зраді, хабарях. Шануймося", - написав Матвый Гаценко.  

ДОВІДКОВО:

В Україні заборонили використання тварин у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізноманіття) (№0917). За це рішення проголосували 229 народних депутатів із 307, зареєстрованих у сесійній залі.

Забороняються використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

Крім того, забороняється використання ведмедів та вовків на мисливських випробувальних станціях, а також для проведення іспитів, змагань і притравки мисливських собак.

Згідно з законом, селекційний відстріл тварин у природних заповідниках забороняється. Забороняється проведення селекційного відстрілу тварин іншим мисливцям в присутності особи, що має дозвіл на селекційний відстріл.

Крім того, забороняється проведення рубок головного користування та всіх видів поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев, а також добування піску та гравію в річках та інших водоймах у заповідній зоні біосферних заповідників.

Також забороняються проведення рубок головного користування та всіх видів поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев, а також добування піску та гравію в річках та інших водоймах у заповідній зоні національних природних парків.

Встановлюється, що охорона та відтворення об’єктів Червоної книги України забезпечуються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами, що є суб’єктами використання тваринного і рослинного світу, власниками об’єктів Червоної книги України, власниками та користувачами земельних ділянок, у межах яких перебувають рідкісні і такі, що знаходяться під загрозою зникнення, види тваринного і рослинного світу, занесені до Червоної книги України.

Детальніше читайте на УНІАН 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Де екоінспектори, де ця довбана влада місцева, вона не бачить бідної тварини. А того ідіота, що посадив  нещасного ведмедя у клітку взагалі варто розірвати, гнуду таку

avatar

до небайдужих

01 серпня 2016 13:21

avatar

Александра Романова-Брандель

01 серпня 2016 20:27