Вперше для буковинців проведуть визначення рівня депресії

Вперше для буковинців проведуть визначення рівня депресії

09.04.2017, 22:18

10 квітня у рамках відзначення в Україні Всесвітнього дня здоров’я, у Чернівцях на вулиці імені О. Кобилянської відбудеться тематична акція. Оскільки цьогоріч  День здоров’я присвячений депресії і проходив під гаслом «Депресія: давай поговоримо», під час акції увага буде зосереджена на психоемоційному стані мешканців області та міста.

Всі охочі зможуть анонімно та безкоштовно пройти низку цікавих тестів на визначення наявності ознак чи рівня депресивного стану, отримати консультацію висококваліфікованих лікарів-психологів та навчитися запобігати даному захворюванню. Крім того, під час заходу будуть розповсюджені інформаційні матеріали щодо профілактики, шкідливості депресії та найбільш оптимальних методів її подолання.

Учасників акції чекають невеличкі приємні сюрпризи.

Захід відбуватиметься за організації КМУ «Обласний центр здоров’я» та КМУ «Чернівецька обласна психіатрична лікарня».

Час і місце проведення: 10 квітня з 13.00 до 16.00 на вулиці імені О. Кобилянської (неподалік Кафедрального собору).

Запрошуються працівники ЗМІ.

 Довідково:

Депресія є однією з основних причин поганого стану здоров'я та інвалідності в усьому світі. Як зазначають фахівці ВООЗ в Україні, емоційні проблеми складають третину розладів, що суттєво впливають на якість життя людини. 10% з них спричиняє депресія.

За останніми оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сьогодні більше 300 мільйонів людей у світі живуть з депресією, що означає зростання більш ніж на 18% за період з 2005 по 2015 роки. Через відсутність підтримки і побоювань стигматизації багато людей з психічними розладами не звертаються за лікуванням, яке може повернути їх до здорового і продуктивного життя.

Кампанія ВООЗ «Депресія: давай поговоримо» спрямована на те, щоб якомога більша кількість людей своєчасно звертала увагу на погіршення психоемоційного стану та зверталась за кваліфікованою медичною допомогою.

1