Народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич з буковинськими колегами завітала на поетичний фестиваль Meridian Czernowitz   (фоторепортаж)

Народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич з буковинськими колегами завітала на поетичний фестиваль Meridian Czernowitz (фоторепортаж)

10.09.2016, 23:04

Народний депутат Верховної Ради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич завітала 10 вересня на Буковину.

Разом з чернівецькими колегами вона прийшла на відкриття оновленого Літературного «Целанівського центру», яке відбулося в рамках традиційного Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. Вже декілька років поспіль «Целанівський центр» в історичній частині Чернівців збирає, письменників, художників та музикантів на мистецькі зустрічі. Цей центр постійно відвідує зацікавлена у творчому розвитку молодь. Названо центр на честь всесвітньо відомого поета та перекладача Пауля Целана, який народився і виріс у Чернівцях.

Під час відкриття оновленого «Целанвського центру» відбулася презентація графічних робіт одесита Олександра Ройтбурда. На презентації були присутні такі відомі українські письменники як Сергій Жадан та юрій Андрухович, народні депутати та місцеві політики.

«Прибула сюди на запрошення організатора фестивалю Meridian Czernowitz Святослава Померанцева. Мені, як науковцю, педагогу та просто українці цікаві подібні процеси. Це, насамперед, збереження нашої культури, досвіду таких постатей, як Целан, Леся Українка для теперішніх і майбутніх поколінь», - ділиться враженнями від фестивалю Ірина Констанкевич.

«Також, наскільки мені відомо, Meridian Czernowitz популяризує нас в світі. Це дуже важливий аспект, особливо зараз, коли на Україну з надією дивиться Європа та США», - зазначила вона.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП «Українського об’єднання патріотів – УКРОП»

Активістка ЧОО ПП "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Тетяна Таран оригінально прокоментувала пристуність однопартійців з Волині на заходах чернівецького літературного фестивалю. 

Той момент, коли волинський УКРОП зібрав на Meridian Czernowitz буковинський УКРОП - прокоментувала Тетяна Тараф фоторепортаж. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Луна сутенёр во всей красе

avatar

11 вересня 2016 10:09