Волонтери прийшли на сесію Чернівецької міської ради запитати, чому депутати проігнорували прощання з убитим на війні  буковинцем

Волонтери прийшли на сесію Чернівецької міської ради запитати, чому депутати проігнорували прощання з убитим на війні буковинцем

12.01.2018, 12:32

Сьогодні до Чернівців привезли загиблого 10 січня в зоні АТО Володимира Анадимба. Прощальний молебень Молебень провели у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ. Проте жодного представника влади на прощанні не було.

Всі присутні у сесійній залі встали, депутати нічого не говорили у відповідь волонтерам.

"Шановні депутати, вони там, щоб ви могли вирішувати тут свої питання мирно. Мені прикро, що я за вас голосувала. Ви маєте знати ціну миру. Якщо ще раз сесія співпаде з похоронами, то ми, повернемо сюди похоронну процесію", - сказала одна з волонтерок.

- Невже ви не знали, що сьогодні буде відбуватися прощання?.. – запитала у депутатів Галина Абрам`юк, волонтерка. – Невже не могли перерватися на кілька хвилин, аби зайти до Собору і запалити свічку за упокій Героя?!

- Ви ніби не бачите і не знаєте, що у країні йде війна. Ви закриваєтеся від матері і дітей, які сьогодні біля труни падали на коліна від горя, - говорить Леся Хомко, волонтерка. – Вся Україна з великою шаною зустрічає хлопців, які віддали життя за те, аби ми жили в мирі. Вся Україна на колінах і з похиленою головою зустрічає своїх Героїв. А як ви так можете?!

"Ви бачили цей вантаж 200. Ви бачили його у себе під вікнами. Могли б зробили, як зробили у Кіцмані! Там люди дізнались про те, що через місто перевозитимуть тіло загиблого за годину до приїзду. Але зібрались! Їхні місцеві депутати стояли навколішки", - сказала волонтерка.
«Прикро, що я за вас голосувала»: у Чернівцях волонтери вимагали пояснень у депутатів, які не вийшли вшанувати загиблого бійця

 «Прикро, що я за вас голосувала»: у Чернівцях волонтери вимагали пояснень у депутатів, які не вийшли вшанувати загиблого бійця

Депутат БПП Василь Максимюк назвав цю ситуацію "великим непорозумінням". Про це він сказав у коментарі журналісту molbuk.ua

"Це велике непорозуміння, а не позиція міської ради. Я попитав колег? і ніхто мені не сказав, що йому телефонували і попереджали", - сказав він.

На репліку журналіста про те, що про зустріч загиблого учасника АТО місцеві ЗМІ неодноразово повідомляли, депутат відповів:

"Я розумію, що це помилка. Але й волонтери не праві. Вони зауважили, що на попередньому похороні нікого з депутатів не було. Я особисто був у "Юності Буковини" на прощанні з героєм".

 Депутати стоячи вислухали волонтерів. Після того, як вони вийшли із сесійної зали, настала тиша.

Джерело: http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

Сьогодні вранці Буковина зустріла тіло загиблого воїна. Спочатку йому віддали шану в Атаках на Хотинщині. А потім попрощалися у Чернівцях. Труну з тілом Володимира Анадимба привезли до Собору Успіння Пресвятої Богородиці. Шлях Героя встеляли пелюстками троянд. Після молебню Володимира Анадимба повезли до села Тереблече, де він мешкав разом із сім`єю. Завтра відбудеться похорон.

Поки у Чернівцях прощалися з героєм, депутати долали вето міського голови Чернівців. Як вже повідомлялося раніше, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зупинив дію трьох рішень міської ради, які стосуються земельних питань. У підсумку, міські обранці підтвердили свої рішення і подолали вето Чернівецького міського голови.

Нагадуємо, 10 січня загинув в Донецькій області 31-річний військослужбовець 46 ОБСпП "Донбас Україна", розвідник розвідувального взводу розвід-диверсійної роти, старший солдат. Як повідомляє "Чернівецьке обласне об’єднання учасників, ветеранів, інвалідів АТО та їх сімей", Володимир Анадимб отримав поранення несумісне з життям (осколок від гранатомета потрапив у шию). Трагедія сталася в районі Свідлодарської Дуги. 

Про Володимира Анадимба на своїй сторінці у Фейсбук розповів Ян Осока, волонтер.

"Володимир Борисович Анадимб (позивний Бетмен) народився 14 жовтня 1986 року у селі Федорівка Каховського району Херсонської області. Мешкав у селі Тереблече Глибоцького району Чернівецької області.

2004 року хлопець закінчив 11 класів сільської школи, у якій залишив по собі напрочуд гарні спогади у вчителів та друзів, як добрий товариш та стараннний учень, який сумлінно ставився до навчання та доручень, брав активну участь у позашкільній та позакласній роботах, мав великі здібності, захоплювався літературою, фізичною культурою та футболом.

Після закінчення школи одразу був призваний на строкову службу 07.11.2004 року. Після демобілізації Володимир вже до рідного села не повернувся, а переїхав жити на Буковину. Там він одружився, у нього з'явилися діточки, працював у Чернівцях. У новому селі його всі любили, адже він був неконфліктною, спокійною та врівноваженою людиною.

Був призваний за мобілізацією Глибоцьким РВК у березні 2014 року. Чоловік одразу потрапив до 8-го батальйону територіальної оборони, який згодом був перейменований на 8-й окремий мотопіхотний батальйон, і переданий до складу 24-ї окремої механізованої бригади вже в районі Азовського узбережжя з зоною відповідальності від Маріуполя до Чонгару (згодом зона відповідальності була скорочена через відсутність бронетанкової техніки та артилерії).

Займав посаду кухаря взводу матеріально-технічного забезпечення. А голодний солдат - це мінус 50% від боєздатності, тому до своїх обов'язків Володимир підійшов із природньою відповідальністю, постійно турбуючись про те, щоб побратими були забезпечені смачним провіантом та гарним настроєм.

А тепер уявіть таку ситуацію. Оскільки батальйон кілька разів міняв дислокації, то кухні були різні - наметові, стаціонарні та бліндажно-окопні. Не надто просто в абсолютно диких умовах нагодувати солдата гарячою їжею, хоча би раз на добу, тому всі, хто був тоді там, безумовно йому вдячні, і пам'ятатимуть до кінця життя.

Після демобілізації Володимир Борисович не дуже багато часу провів на мирній землі, земля війни кликала його назад, тому 10.06.2016 року він підписав із ЗСУ контракт та потрапив до свого нового підрозділу.

Солдат, розвідник розвідувального взводу розвідувально-диверсійної роти 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна".

Джерело: http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Це справді негідно, що не прийшли, мав хтось із відповідальних за зв"язки із громадськістю клерків підказати, аби каміння постійно в перших осіб не летіло. Сподіваюсь, сьогодні виправили помилку, пішли на поховання  в село розділити біль втрати з родиною!

Світла пам"ять полеглим.

avatar

Антон

13 січня 2018 13:22