Воїни-афганці в Чернівцях обурені махінаціями з житлом і звинувачують колишнього голову спілки

Воїни-афганці в Чернівцях обурені махінаціями з житлом і звинувачують колишнього голову спілки

11.02.2016, 23:29

Більше 120 афганців у Чернівцях досі чекають безкоштовного житла від держави. А дехто з них на квартирному обліку вже більше 20 років. 

- Є люди, які стоять на обліку із 1989-1992 років, зараз до них підходить тільки черга, - наголосив Ілля Горбатюк, голова Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Однак є люди, які виявилися спритнішими, й отримали за значно коротший час аж три квартири, стверджує Олександр Дедела. 

- Так сталося, що у 2008 році колишній голова організації Станіслав Козак шляхом підробки документів став на облік у виконкомі Чернівецької міськради як інвалід І групи, - пояснив Олександр Дедела, член правління Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Але на той час пан Козак уже мав помешкання від держави, каже афганець.

- Він у 1991 році отримав 4-кімнатну квартиру в Хотині, приватизував її на себе, тобто держава йому подарувала цю квартиру, - зазначив Олександр Дедела, член правління Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

А відтак, колишній голова обласної спілки виписався звідти разом із дітьми. І став на облік для отримання житла за іншою програмою, розповідає активіст організації афганців.

- У 2011 році за програмою виділення коштів для придбання житла воїнам-інтернаціоналістам (була така програма) йому як інваліду І групи було виділено 250 тисяч гривень, - повідомив Олександр Дедела, член правління Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

За ці кошти для Станіслава Козака купили двокімнатну квартиру на вулиці Шептицького в обласному центрі. Коли ж члени організації ветеранів Афганістану почали розбиратися у ситуації, з’ясували, що за цей час чоловік отримав і двокімнатне помешкання в Хотині - від технікуму, в якому викладав. У 2012 році військовослужбовці звернулися до суду.

- Суди прийняли рішення на нашу користь. Є рішення, яким визнано неправомірною його реєстрацію на облік і неправомірною видачу квартири, - наголосив Олександр Дедела, член правління Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Тож тепер чекають, аби крайніх у цій ситуації таки знайшли, а винних нарешті покарали, кажуть члени організації афганців. Бо ж ці квартири могли б стати довгоочікуваним житлом родин інших афганців. А тим часом не бракує й інших проблем. 

- Питання соціального захисту, лікування в госпіталі, забезпечення дітей, інвалідів, - питань є багато, соціальних питань, - зауважив Ілля Горбатюк, голова Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

До міських чиновників звертаються з проханням допомогти отримати хоча б те, що гарантує держава. Бо, кажуть, пільги на комунальні послуги щораз перераховують та врізають, а перевізники не дуже охоче возять ветеранів безкоштовно. 

- Нас цікавить все-таки житло, пільгові перевезення і дотримання пільг. Бо там зараз виникають питання по теплокомуненерго, по комунальних підприємствах, де треба зберегти ті пільги, які нам надавали раніше, - сказав Ілля Горбатюк, голова Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

На інші соціальні гарантії навіть не розраховують, просять лише про необхідне. Бо розуміють, що людей, про яких повинна дбати держава, щодня більшає. 

Джерело: http://www.tva.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

А чому ви звертаєтесь до міських чиновників ? Звертайтесь до суду, до правоохоронних органів, нехай повернуть незаконно отримані квартири вашим екс-керівником та надавайте їх дійсним черговикам.

avatar

???

12 лютого 2016 10:17

ПРИВІТ УСІМ.бОЕХНЯ.тАК кОЗАК ЦЕ ЗРОБИВ,АЛЕ ЦІЙ ПРОБЛЕМІ ВЖЕ 3-5 РОКІВ.і НЕ ПОТРІБНО НА ЦЬОМУ ПІАРИТЬСЯ.хОДЯТЬ КОЛОДКИ ПОНАЧІПЛЯЛИ,А ВСЕ ЯК БУЛО ТАК І ЗАЛИШИЛОСЬ.аФГАНЦІ ЖИТЛА НЕ МАЮТЬ,ЛІКІВ ТАКОЖ,А ПРО САНАТОРНІ ПУТІВКИ І ВЗАГАЛІ НЕ ГОВОРЮ..хТО Б НЕОЧОЛЮВАВ=ПАТРІОТИЧНУ=ОРГАНІЗАЦІЮ,ЗАВЖДИ РОБИЛИ ДЛЯ СЕБЕ..шОБ.СВАРОК ТА ЧУТОК НЕБУЛО,ПОТРІБНА ПРОЗОРІСТЬ В НАДАННІ ПІЛЬГ,КВАРТИР ТА ІНШЕ...пОТРІБНО ЗРОБИТИ ГРОШОВУ АДРЕСНУ ДОПОМОГУ.а КВАРТИРИ ДАВАТИ ЗГІДНО ЧЕРГИ ТА  ПІСЯ ОБОВЯЗКОВОЇ СПЛАТИ ОТРИМУВАЧЕМ 5-10%  ВАРТОСТІ ЖИТЛА,не сплатив почекй,наскладай коштів та отримуй.Так буде моживість і іншим збудувати тай чергв буде прозора.А то безкоштоне житло яке дають призводить до корупції та скандалів.Та й зараз потрібно надавати житло 50 на 50 для Афганців та атовців,не робити міх ним протистояння.А Верховній Раді прийняти закон про відбирання житла в тих зто отримав його без черги,батьки яких чи вони самі отримували декільеа раз,та в інших місевостях..Тоді небуде таких як Козак,Дедела,Горбатюк ,МарусикФедорук,Каспрук-одні лижуть Ж....У,а інші дають це робити,та й ще піаряться на цьому..До зустрічі..

avatar

ВІМ

12 лютого 2016 11:36