Воду у чернівецький храм Параскеви УПЦ КП для освячення привезли з 20-метрової артезіанської свердловини

Воду у чернівецький храм Параскеви УПЦ КП для освячення привезли з 20-метрової артезіанської свердловини

18.01.2015, 22:43

У кафедральному храмі Прп. Параскпви Сербської по вул Заньсковецької освятили воду, яку привезли з артезіанської свердловини глибиною 20 метрів. Свердловина знаходиться в Рогізні на подвір'ї храму Рiздва Пресвятої Богородицi. Минулого року завершили будівництво і освятили каплицю - вифезду. Вода у цій вифезді надходить у посуд без контакту з повітрям. Вона має цінні споживчі властивості, адже надходить з 20-метрової глибини.

Цю воду освятили у храмі Параскеви Сербської зранку і її будь-коли можна набрати у свій посуд або пляшки, які підготували у храмі. Завтра також відбудеться Велике водосвяття.

Православні та греко-католики освячуватимуть воду на Водохреща 19 січня та в переддень свята - на Другий Святвечір 18 січня. 

Зокрема, у Чернівцях 19 січня воду освячуватимуть у всіх церквах і водоймах.

У храмах Чернівців:

Свято-Духівський кафедральний собор УПЦ МП:

19 січня - о 09.30.

Свято-Миколаївська церква УПЦ МП (вул.Руська, 35):

19 січня - о 09.30.

Церква Преподобної Параскеви Сербської УПЦ КП (вул.Заньковецької, 24):

19 січня - о 09.00, 11.00

Українська греко-католицька церква Успіння Пресвятої Богородиці (вул.Руська, 28):

19 січня - о 10.00

 

Перш ніж купатися в ополонці, потрібно підготувати свій організм до цього. І, важливо, якщо маєте сумніви, краще не занурюватися у крижану воду.

 Найкраще розпочати купатися влітку і не припиняти до зими.

 Якщо не купаєтесь у відкритій водоймі, приймайте щодня холодний душ.

 Спершу 2-3 дні обливайте холодною водою передпліччя та гомілки протягом двох секунд, наступні 2-3 дні - руки та ноги, і лише коли організм адаптувався до холоду, можна обливати все тіло. В останню чергу можна обливати холодною водою голову. Завершувати процедуру потрібно контрастним душем.

 Занурення в ополонку один раз на рік сильний стрес для організму. Тому дотримуйтесь таких правил:

 

  • занурюватися (купатися) слід у спеціально обладнаних місцях біля берега, під наглядом рятувальників;
  • перш ніж зануритися в крижану воду, необхідно розігріти тіло, зробивши розминку або пробіжку;
  • занурюватися краще по шию не замочивши голови, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Не варто стрибати у воду та занурюватись у воду з головою, через те що це збільшує втрату тепла та може викликати холодовий шок. Зайшовши у воду вперше, необхідно швидко досягти потрібної глибини, але не плавати. Холодна вода може викликати прискорене дихання;
  • перебувати у воді можна не довше однієї хвилини. Щоб ??уникнути переохолодження організму, краще обмежитися 5-10 секундами;
  • після купання розітріться рушником і надягніть сухий одяг. Одяг і взуття мають бути простими, з мінімальною кількістю гудзиків,  застібок і шнурівок. Якщо оніміли пальці, потримайте їх на шиї або животі кілька секунд, зігрійте диханням і одягайтеся.
  • категорично заборонено вживати перед та після занурення у воду алкогольні напої. Алкоголь розширює судини. Це істотно збільшує втрату тепла. Також не можна курити - це порушує кровообіг і збільшує охолодження організму.

 Матеріл з сайту chv.tv, molbuk.ua та vidido.ua

1