Водія автобуса Чернівці - Донецьк затримано. За фактом аварії, внаслідок якої загинули мешканці Буковини й Донеччини, порушено кримінальну справу

Водія автобуса Чернівці - Донецьк затримано. За фактом аварії, внаслідок якої загинули мешканці Буковини й Донеччини, порушено кримінальну справу

17.09.2012, 23:48

Прокуратура Хмельницької області тримає на контролі розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом ДТП, яка сталася у суботу на автодорозі Житомир - Чернівці поблизу с.Гуменці Кам'янець-Подільського району. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

«За вказаним фактом СУ УМВC Україні в області порушено кримінальну справу щодо водія автобуса, якого затримано. Прокуратурою області хід розслідування справи взято на контроль», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 15 вересня водій пасажирського автобуса «Мерседес-Бенц 0403», виконуючи рейс Чернівці - Донецьк, через неуважність виїхав за межі проїжджої частини, з'їхав у кювет та перекинувся. Внаслідок ДТП двоє пасажирів загинули на місці, 17 із тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості доставлені в лікувальні заклади, у тому числі 12 осіб госпіталізовано.

Під час аварії рейсового автобуса на маршруті «Чернівці — Донецьк» загинули буковинка та донеччанин. Травми різного ступеня важкості отримали четверо мешканців Чернівецької області.

Як повідомили molbuk.ua у прес-службі УДАІ УМВС у Хмельницькій області, загиблою є 76-річна мешканка смт. Неполоківці Кіцманського району. Другим загиблим є 62-річний донеччанин.

В числі постраждалих були ще чотири буковинці, - розповідає molbuk.ua старший інспектор Відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи УДАІ УМВС у Хмельницькій області Світлана Свідерська, - постраждав мешканець смт. Путила 1973 року народження, жінка з Сокирян 1960 р. н. та дві чернівчанки 1957 та 1982 років народження.

Також серед постраждалих жителі Кам’янця-Подільського, Вінниці, Білої Церкви, Кривого Рогу та Харківської області.

Автобус "Чернівці-Донецьк", який 15 вересня перекинувся неподалік Кам'янця-Подільського, швидше за все, занесло на слизькій дорозі. Таку версію аварію висувають свідки та потерпілі.

Зокрема, так вважає мешканка будинку неподалік місця ДТП. Вона розповіла кореспонденту molbuk.ua, що незадовго до того розпочався дощ і дорога стала слизькою. Також хвилин за 10 до перекидання автобуса неподалік того місця в кювет занесло легковика. Але в легковику ніхто не постраждав.

Тож водій автобуса міг не вибрати безпечну швидкість і не впоратися з керуванням

Пасажири автобуса, які зараз перебувають в лікарні в Кам'янці-Подільському розповіли, що з Чернівців виїхало 10 пасажирів, ще семеро підсіли в Кам'янці.

1