'Водій відмовлявся зупинити мотоцикл на наше прохання': у поліції розповіли подробиці смертельної ДТП у Чернівцях (ВІДЕО)

"Водій відмовлявся зупинити мотоцикл на наше прохання": у поліції розповіли подробиці смертельної ДТП у Чернівцях (ВІДЕО)

18.07.2016, 17:36

Керівник патрульної поліції Чернівців повідомив деталі трагедії, яка сталася 15 липня за участю мотоцикла та автомобіля патрульної поліції.

Як передає кореспондент molbuk.ua, брифінг розпочали з хвилини мовчання в пам’ять про загиблого мотоцикліста.

"108-й екіпаж, повертаючись із виклику на квадрат свого патрулювання, рухаючись по вул. Садовій, помітив мотоцикл без державних номерних знаків, водій якого, побачивши патруль, продовжував рух в напрямку вул. Головної, - розповів Олег Йосипів. - Поліцейські у свою чергу увімкнули червоний проблисковий маячок і через гучномовець намагалися здійснити зупинку транспортного засобу. Оскільки це відбувалось опівночі, і ми відповідаємо за порядок у місті, ми не знаємо, хто може їхати на таких транспортних засобах без номерних знаків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мотоцикл, водій якого загинув під час переслідування в Чернівцях, був викрадений в Італії

Йосипів наголошує: було прохання до водія зупинити мотоцикл, але той на законну вимогу поліції не відреагував і збільшив швидкість. 

Патрульними було прийняте рішення супроводжувати даний транспортний засіб. Доїхавши до перехрестя вул. Руської та Л. Кобилиці, водій продовжив рух у напрямку вул. Фастівської, після чого поліцейські втратили його з поля зору через суттєве збільшення швидкості. Після цього екіпаж патрульного автомобіля надав орієнтування іншим екіпажам.

"118-й екіпаж, що рухався назустріч, відгукнувся на орієнтування, зупинився й увімкнув червоні проблискові маячки. Далі дане патрульне авто частково заблокувало проїжджу частину, ширина якої близько 11 метрів, а довжина патрульного автомобіля – всього 4 метри, тобто залишалося ще 7 метрів для об’їзду. Патрульні навіть не встигли вийти з автомобіля, через кілька секунд вони почули удар. Повернувши голову, поліцейські побачили, що мотоцикліст врізався в електроопору. Не заглушивши двигун автомобіля, вони вибігли, щоб надати першу медичну допомогу, залишивши авто без нагляду. Пізніше він скотився, і ми вже бачимо наслідки", - пояснює Йосипів.

Чотирьох поліцейських із двох екіпажів патрульної поліції Чернівців відсторонили від виконання службових обов’язків на час розслідування трагічної ДТП, в якій загинув водій мотоцикла.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник патрульної поліції в м. Чернівцях Олег Йосипів, передає кореспондент molbuk.ua

Він зазначив, зокрема, що за фактом даної трагедії прокуратурою відкрито кримінальне провадження, триває досудове слідство. 

"На час розслідування патрульних обох екіпажів відсторонили від виконання службових обов’язків", - повідомив Йосипів.

Нагадаємо, мотоцикл, водій якого втікав від поліції у Чернівцях, перебував у міжнародному розшуку. Крім цього, у загиблого водія не було водійських прав. 
За словами начальника управління, жодної допомоги в організації похорону загиблого вони не надають. 

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

безграмотны брехуни!!!!!!1

avatar

роман

18 липня 2016 15:29

Може цей прикрий випадок навчить цих мажорів не ганяти вночі коли всі порядні люди сплять, а їхні батьки багатії перестануть купляти мотоцикли.

avatar

василь сафронович

18 липня 2016 17:55

Непрофессиональность. За три месяца хорошего полицейского не сделаешь . Итог тупости аваковской реформы все видим.

avatar

Сева

19 липня 2016 12:25