ШТУРМ БАРИКАД. 11 грудня. НІЧ І РАНОК СПРОТИВУ (оновлюється + відео)

ШТУРМ БАРИКАД. 11 грудня. НІЧ І РАНОК СПРОТИВУ (оновлюється + відео)

11.12.2013, 12:18

Внутрішні війська біля Будинку профспiлок оточенi людьми, які скандують "мiлiцiя з народом". Про це півгодини тому повідомив депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук, який перебуває в епіцентрі подій на київському майдані. 

- Стою в очепленнi, пiдходять люди, дякують за нiч... Ви вдавитесь, скоти, нашим народом... Дякую за пiдтримку! Чекаю в столицi!!!! Разом i до кiнця!!! Не до нашого))))

Кілька автобусів з "Беркутом" заблокували вхід дро КМДА. Правоохоронці пішли на штурм. Про це повідомляє кореспондент Української правди. З другого поверху ллють воду на правоохоронців. З будівлі також летять пляшки з водою. За інформацією 5 каналу, в приміщенні КМДА знаходиться близько 100 людей. "Беркутівці" тимчасово змушені були відступити. Деякі люди почали кидати в них дрова.

Как передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, внутри остались защитники КГГА, сейчас они включили брандспойты и поливают "Беркут" ледяной водой. Перед началом штурма митингующие в принудительном порядке вывели из здания всех женщин и пожилых людей.  Из окна второго этажа выглядывают люди в противогазах и размахивают флагом УПА. Вокруг собрались несколько сотен протестующих, которые скандируют "Молодцы!" и "Киев - вставай!". Напомним, сегодня ночью полковник милиции, сотрудник спецподразделения МВД "Беркут" Сергей Кусюк утверждал, что штурмовать здание Киевской горгосадминстрации и Дом профсоюзов, которые находятся под контролем участников Майдана, не планируется.

Дві години тому Олексій Каспрук повідомляв: Штурм продовжується... Спати нема коли... Українцi, де ви?!?!! Перемоги ще нема!!! Всi на допомогу!!!

Дома. Живi. Сил немає, але щасливi! Слава Украiнi!!! Зараз пiдзаряжусь буде звiт!

Одне питання: на...на він це зробив? Битва біля Будинку профсоюзів... Рук не

Нічний штурм Майдану міліція назвала благоустроєм

"Заходи з благоустрою території навколо Майдану Незалежності" здійснювалися вночі, щоб не створювати додаткових незручностей громадянам, які проживають або працюють у столиці. Про це ТСН повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України.

"МВС офіційно заявляє, що працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ під час подій на Майдані Незалежності не застосовували сльозогінний газ та інші спецзасоби щодо мітингувальників", - йдеться у повідомленні відомства.

"Працівники комунальних служб столиці здійснювали заходи з благоустрою території навколо Майдану Незалежності у нічний час для того, аби уникнути додаткових перешкод і незручностей для руху транспорту та громадян, оскільки триває робочий тиждень", - йдеться в повідомленні.

Також у МВС "ще раз нагадують про кримінальну відповідальність за опір, а також вчинення насильства щодо працівника правоохоронного органу"

В охоронi сцени....Бурбак, який мав чергувати з 4-ї, не може прорватись, заблокований "Беркутом".

Передова. Хрещатик. Стіна на стіну. Внутрішні війська.

Друга черга першоi барикади...

На першу баррикаду!!! Нас вже тисячi. Леся Оробець говорить. Дякую за слово пiдтримки!!!

Вставай Києве!!!!!

Струмками та потiчками на майдан тече нарiд.... Пiднiмайте! Дзвонiть! Будiть всiх! Хто збирався їхати завтра, пiслязавтра на Киiв - у вас є година на збори... Зараз або нiколи!!!!!!

Тисячi... Чорно синя сарана.... Але люди пiдходять.... Десятки, сотнi... Захисники КМДА пiдходять до нас... Але мааааало... де ти нарiд?

Майдан майже знесений.... Байдужим нещасливо жити в новiй краiнi...

Просять Бога допомоги, Беркут не бити... Майдан оточений спецпризначенцями... Напруга тисячі вольт...

Руслана каже мир и спокій.... Але пахне кров'ю....

Близько першої години ночі у Києві силовики розпочали зачистку Євромайдану. Наметове містечко з усіх боків оточили кількома рядами тисячі службовців внутрішніх військ та "Беркуту" і почали витісняти людей та розбирати барикади.

Наступали у кількох напрямках, витісняючи активістів. Під'їзди до Майдану Незалежності перекрили, нікого не підпускали.
Протистояння триває досі. Загони самооборони зустріли силовиків щільними рядами, намагаються не пустити. Групи з обох боків натискають одна на одну. З трибуни лідери Євромайдану закликають не піддаватися на провокації, не встрягати в бійки, але і не відступати.

Євромайданівці постійно співають гімн України та українських пісень. Зі сцени закликають киян прийти та підтримати людей на Майдані. "Беркут" і внутрішні війська закликають не виконувати злочинні накази.

Протистояння триває. Людей на Майдані побільшало - чимало киян таки прийшли на допомогу.

В Інтернеті поширюється інформація про десятки затриманих - людей хапають, б'ють, кидають в автозаки.

Штурм

Зайшли за нашi намети на Хрещатику, людей ще мало. На Iнститутській руйнують барикаду... Барикада на Хрещатику... Зараз будемо йти в наступ. Майдан-Iнститутська. Стрункі ряди, але вже пiдтягнувся нарiд... Вже легше... Висуваємось за барикади... Перший наступ... Хрещатик. Разом i до кiнця!

" Бьют всех зверски . Это ад. Чтобы не случилось - все . Извините . Рядом со мной парню разбили голову. " ...

Задержанный на Евромайдани активист Никита Петик смог отписаться на своей facebook странице автозаке, сообщила на своей страничке в Facebook Надежда Ложкина

Он написал , что он не один задержанный: " Бьют всех зверски . Это ад. Чтобы не случилось - все . Извините . Рядом со мной парню разбили голову. " ...

Также ему удалось сообщить фамилии задержанных : Бабух , Петик , Копилец , Яцив , Сачко .

Также он добавил : "Я вас прошу выйти завтра на протесты. На моих глазах 70- го деда добили до крови. Не забудем , не простим ! "

Автозаки с задержанными находятся на Европейской площади. Задержанным не оказывают медицинскую помощь , пытают : " Многие избитых , парню в автозаке со мной разбили голову , помощь не предоставляют. Стоите пока на Европейской " .

Активисту удалось выяснить в Киеве на Майдане и близких улицах в штурме и избиении митингующих задействованы крымские спецназовцы .

Напевно починається штурм майдану. Пiднiмають всіх.... Тривога.... Пiд молитву....

Подiй майже немає... Генерали ВВ пробували завести вiйська, щоби боронити майдан. Нарiд не повiрив... ))) поiхали геть... вiдео згодом... Майдан переднiчний...

Майдан вечiрнiй.

США висловили огиду з приводу рішення влада застосувати силу до мирного протесту у Києві вночі з вівторка на середу.

Таку заяву держсекретаря США Керрі поширив офіс його речника.

"Сполучені Штати Америки висловлюють огиду до рішення української влади задавити мирний протест на київському Майдані спецслужбами, сльозогінним газом і кийками, а не повагою до демократичних прав та людської гідності. Така реакція неприйнятна і недостойна демократичної країни", - наголосив Керрі.

"Така відповідь не є прийнятною і не личить демократії", - сказано в заяві.

"Минулого тижня в Брюсселі і Молдові, я публічно підкреслив важливість того щоби усі сторони уникали насильство і закликав Президента Януковича виконати сподівання українського народу. Повідомляємо український уряд про нашу занепокоєність", - нагадав він.

"Як Віце-президент Байден дав зрозуміти Президенту Януковичу під час їхньої телефонної розмови всього два дні тому, повага до демократичних принципів, в тому числі до свободи зібрань, має визначальне значення для політики Сполучених Штатів Америки щодо України. Це універсальна цінність, а не лише американська цінність", - зазначив він.

"Протягом останних декількох тижнів ми закликали Президента Януковича та його уряд прислухатися до голосів своїх людей, які хочуть миру, справедливості та європейського майбутнього. Замість цього виявляєтся, що керівництво України прийняло інакше рішення цього ранку", - зазначив Керрі.

Ми закликаємо усіх до максимальної стриманості. Життя людини повинно бути захищеним. Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українського народу. Як церковні дзвони дзвонять сьогодні серед диму на вулицях Києва, Сполучені Штати Америки разом з українським народом. Він заслуговує кращого", - наголосив Керрі.

Голова європейської дипломатії Кетрін Ештон із сумом спостерігає, як міліція застосовує силу до мітингувальників і закликає до діалогу.

Про це йдеться у її заяві, яку поширило предстваництво ЄС в Україні.

"Я все ще в Києві. Я була серед вас на Майдані ввечері й мене вразила рішучість українців, які виступали за європейську перспективу країни", - зазначила Ештон.

"Нині, кілька годин потому, я з сумом спостерігаю за тим, як міліція застосовує силу, щоб прибрати мирних людей з центру Києва", - зазначила вона.

"Владі не потрібно було діяти під прикриттям ночі, щоб розпочати спілкування з суспільством за допомогою міліції", - наголосила Ештон.

"Діалог з політичними силами та суспільством і використання аргументів - це завжди краще, ніж аргумент сили", - підкреслила вона.

Як відомо, Ештон та заступник Держсекретаря Вікторія Нуланд з вівторка перебувають у Києві.

"Українська правда"

Різне

1


КОМЕНТАРІ (5)

Дякую за втриманий майдан! 

Український народе! В тебе ще є шанс мати майбутнє – гідне майбутнє. Ти заслуговуєш на це, бо повстав на супостата. Повстав, щоб захистити своїх дітей, своє життя, свій вибір!  

Я молюсь за тебе, мій народе!

 Я хочу змін!!!

avatar

Світлана

11 грудня 2013 09:32

змін ти хочешь??? да ти зомбі красотка. тобою управляють як хочуть, а ти вуха розвісела.

avatar

ыыы

11 грудня 2013 09:55

иди лучше по работай. больше пользы будет от тебя.

avatar

большой_Д

11 грудня 2013 09:57

Да! Я хочу змін! Я хочу!!!

avatar

Неудовлетворенная Світлана

11 грудня 2013 11:53

Який це мирний спротив? Орда. Люта орда, яка, о, іронія долі, нібито бореться за демократію. Хоча насправді мета її вождів одна - ВЛАДА 

avatar

Алла

11 грудня 2013 12:30