Власники, які мають по 70-100 контейнерів на 'Калинці',  опираються підняттю на 13% вартості оренди ділянки під ними

Власники, які мають по 70-100 контейнерів на "Калинці", опираються підняттю на 13% вартості оренди ділянки під ними

20.01.2015, 18:12

У 2015 році на Калинівському ринку буде піднята вартість оренди ділянки під контейнери та інші торгові місця на 13 відсотків.

Про це у коментарі журналісту molbuk.ua повідомив виконувач обов’язків керівника Калинівського ринку Ігор МАСЛЯНЧУК.

Він пояснив, що гроші, які підприємці сплачуватимуть за оренду, адміністрація використовуватиме для покращення інфраструктури ринку.

"Ми хочемо донести до підприємців, до міста й депутатів, що нам потрібно здійснити підняття вартості оренди. По-перше, підняття саме по собі є обумовленим у договорах з підприємцями. Індекс інфляції за минулий рік склав 13 відсотків, а прогнозується на 2015 рік - майже 24 відсотки. Розуміємо, що підняти на 24 відсотки буде болісно для підприємців. Тому ми пропонуємо підняти вартість оренди на 13 відсотків. І ці кошти не йтимуть на підняття заробітної плати чи якісь матеріальні блага для співробітників. Ці гроші підуть лише на підняття якості надання послуг. Тобто, на облаштування територій, на продовження реконструкції по секторам", - розповів він.



Водночас Маслянчук повідомив, що не всі підприємці висловили розуміння щодо такого підняття вартості оренди.

"Ми провели моніторинг. Ті підприємці, які торгують з "розкладушок" і мають два квадратні метри - вони не проти підняття. Бо для них вартість підніметься на 15 копійок в день. Вони до цього ставляться з розумінням. Вони прекрасно розуміють, що потрібно, щоб на Калинці вода не була під ногами, а територія ринку була добре освітленою. Однак ті люди, які мають по 70-100 контейнерів, звичайно опираються, бо для них це великі суми", - повідомив він.

"Будемо через особисте спілкування з підприємцями пояснювати, для чого ці кошти потрібні", - додав Ігор Маслянчук.

"Оренда місця під 20-тонний контейнер - найпоширеніший на ринку - нині коштує 570 гривень, а коштуватиме 640 гривень", - повідомив керівник ринку.

Як відомо, на Калинці на території п’ятого торгового сектору ринку в межах проведення робіт по переплануванню і технічному переоснащенню майданчика №1 – завершено роботи з облаштування типових закритих прилавків. Про це повідомляється на сайті підприємства. 

Роботи виконані та профінансовані відповідно до "Плану розвитку комунального підприємства "Міський торговельний комплекс"Калинівський ринок" на 2014 рік", затвердженого рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради, відповідно до  погодженої у встановленому порядку кошторисної документації. Влаштування закритих прилавків проведено для впорядкування сезонної торгівлі фруктово-овочевою продукцією  місцевими виробниками, йдеться у повідомленні.

molbuk.ua

1