Журналіста звільнили за теплиці Фірташа: влада служить бізнесменам, або За що позбавили роботи журналіста ЧОДТРК?

Журналіста звільнили за теплиці Фірташа: влада служить бізнесменам, або За що позбавили роботи журналіста ЧОДТРК?

29.05.2012, 05:27

У чернівецькій блоговій мережі «ВКурсі» з'явилась інформація про тиск на журналіста ЧОДТРК Романа Мареніна. Нижче подаємо повний текст автора:

"У Синькові Заліщицького району Тернопільської області — злочинна місцева влада. Чому ТАК пишу (недавно сперечався з прес-службою УМВС про доцільність формулювання «злочинець») — бо ДІСТАЛИ! Дістали в усіх сенсах — моральному, фізичному і фінансовому. Мало того. Ця місцева влада — ще й тупа. Нахабні невігласи з манерами самозакоханих егоцентристів без зеленого поняття про закон намагаються вислужитися перед місцевими бізнесменами. А чому тут дивуватися? Влада служить бізнесменам — то закономірність. Але я боюся. За родину і за себе. Тому не писатиму прізвищ, від гріха подалі.

1 ФАКт. Кінець квітня. Голова і землевпорядник (освіта — середня спеціальна ветеринарна) приперлися до мого дому і заявили, що саджати бараболю на 10-ти метрах городу не можна — там будуть трубу газову закопувати для опалення чийогось приватного тепличного комплексу.

2 ФАКт. Через тижнів 2 ця ж голова (обрана від (формально) опозиційної партії і за якою тягнуться фінансові махінації ще з радянських часів) намагається зібрати позачергову сесію. Депутати просто «забивають» і кворуму немає. Як згодом виявилося, депутати зробили тоді один з найкращих своїх кроків, коли не прийшли на незаконну сесію. (Закон «Про доступ до публічної інформації» — порушений, де тільки можна, мене, як представника батьків, принижують і перешкоджають захищати свої інтереси — про це вже й не кажу).

3 ФАКт. Середина травня. Позачергову сесію таки скликають. Мова йде вже не про 10, а про 50 метрів і не тільки мого, а й городів 4-х сусідів. Бо сільська голова «заручилася» підтримкою районного архітектора, яких втюхав малознаючим депутатам, що 5 господарів села вже понад 20 років мають незаконних 25 соток городів. (Хто читав Земельний кодекс, — зрозуміє весь дебілізм ситуації). А моя родина — взагалі, на думку голови місцевої ради, — порушники-рецидивісти, бо маємо біля хати 35 а не 25 соток. (Хоч рішення про передачу в користування саме такої площі є).

4 ФАКт. Я їжджу за маршрутом «Чернівці-Заліщики-Синьків», захищаючи половину городу від сільради, яка хоче дати землю бізнесменам, а в цей час (без моїх повідомлень), навіть у вихідні, про КОЖЕН мій крок знає моє керівництво — хто не знає — ПРАЦЮВАВ я в обласній держтелерадіокомпанії. Керівництву «стукали» впливові люди, які час від часу приїжджають в село контролювати будівництво своїх теплиць.

5 ФАКт. Керівництво ОДТРК ставить ультиматум мені — або йду сам, або мене «йдуть» за прогул у 3 години. (Дату і час прогулу знову ж таки доповіли моїм начальникам «впливові будівничі теплиць» — я в цей час відвозив заяву про захист прав свого довірителя-батька в районну прокуратуру і в ту ж таки Синьківську сільраду).

Результат.

Я звільнився з роботи під тиском керівництва напередодні народження сина. Моя мати змушена була кинути роботу за кордоном і повернутися додому на невизначений строк — каже, що ляже під колеса грейдерів, які будуть рити газову трубу на нашій землі. Пів городу, з якого харчується родина у 5 чоловік, досі намагаються забрати.

Питання.

1. Невже моє село перетвориться на бункер, де буде один хазяїн чи хазяйка і пару сот слуг?
2. Скільки ще часу я буду оглядати машину з усіх боків на виявлення вибухонебезпечних предметів?
3. Коли чекати чергового тиску вже на новій роботі?
4. Чому в голови сільради вивалюються очі з лоба, коли вона бачить відеокамеру?
5. А вони таки справді думають, що я злякався?"

1


КОМЕНТАРІ (7)

грейдер не "риє газову трубу", а розрівнює земляні насипи, "риє" екскаватор ;)

avatar

технік

29 травня 2012 11:10

кругом Галиці! Самодовольні, тупі, пихаті чиновники. Скоро їх час скінчиться. А люди повинні робити висновки на виборах.

avatar

земляк

29 травня 2012 11:22

треба брати всім вила до рук і на київ

avatar

солідарний

29 травня 2012 12:59

Як завжди влада спотикається на рівному місці. Був закнослухняний лояльний Маренін, і не стало. Тепер є ображений, нелояльний Маренін. За кілька метрів городу мають опозиційно налаштованого журналіста. Ще так попрацюють, і таких як Маренін буде більшість.

avatar

експерт

29 травня 2012 15:01

Тримайся хлопче,  до перемоги вже недалеко. Підтримуємо солідарного , кийки й вила в руки і гайда до Кийова. Бо час мітингів завершився.

avatar

Група підтримки

29 травня 2012 15:12

А чому не пишете скільки створено нових робочих місць! Люди мають роботу! Чому не пишуть про неймовірну кількість позитивних сторін. Це завжди так буде, що знайдеться один із тисячів людей, який буде не довольний і який хоче піднятися на цьому.

avatar

Ваня

16 серпня 2012 12:14

Бо перш ніж щось робити треба думати головою(мабуть її взагалі нема). Треба проклати газопровід так, щоб "вівці" були цілі і "вовк"був ситий !!!!!!!!!!!!  Тобто: щоб робота була зроблена , і нікому шкоди ненаробили. Вихід завжди є. А голова на шиї не завжди.

avatar

Олік

13 червня 2013 17:32