Влада почала кидати за грати членів «Фронту Змін»

Влада почала кидати за грати членів «Фронту Змін»

13.09.2011, 18:58

Заарештовано, а через два дні випущено з СІЗО голову Донецької обласної організації «Фронту Змін» Олександра Ярошенка.

Втрачаючи авторитет у Донецьку та по всій Україні, Партія регіонів дедалі частіше вдається до залякування опозиційних політиків. Утримання під вартою протягом двох діб очільника Донецького «Фронту Змін» Олександра Ярошенка - це прозорий натяк Партії регіонів тим, хто підтримує «Фронт Змін», та, зрештою, й самому Арсенію Яценюку.

7 вересня в Києві у квартирі доньки було заарештовано голову Донецької обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Олександра Ярошенка.

Як стало відомо юристам «Фронту Змін», Олександрові Ярошенку інкримінують відсутність на робочому місці 22 дні в різний час протягом чотирьох років - з 2007 по 2010-й, коли він обіймав посаду головного лікаря Маріупольського дерматовенерологічного диспансеру. Тобто 5-6 днів на рік. За ці дні, вважає слідство, він необґрунтовано нарахував собі 4,5 тисячі гривень зарплатні.

«Ярошенка, людину, яка понад двадцять років присвятила допомозі людям, звинувачують у тому, що він не сидів у себе в кабінеті, перекладаючи папірці, а виконував свою роботу», - зазначають у «Фронті Змін».

Олександр Ярошенко – лікар із двадцятирічним стажем, кандидат медичних наук. За сім років роботи на посаді головного лікаря міського дерматовенерологічного диспансеру міста Маріуполь він обладнав його найновішою лікувально-діагностичною апаратурою. Ярошенко заснував у кількох містах України сім медичних центрів, які успішно працюють. Він
організував всеукраїнський проект лікування псоріазу, який відповідає світовим тенденціям в цій сфері медицини.

Після того, як справа арешту опозиційного політика набула розголосу, зокрема й на засіданні Верховної Ради, Ярошенка миттю випустили з-під варти. Проте «все це виглядає як банальна розправа над регіональним керівником опозиційної сили», - підкреслюють у партії.

Ще раніше такі само абсурдні й досі не доведені звинувачення були висунуті проти керівника Луганського обласного осередку «Фронту Змін» Ігоря Ліскі. Після гучних скандалів із луганськими депутатами від Партії регіонів - батьком і сином Ландиками - авторитет влади у Луганську сильно похитнувся. Ось вона і дбає про те, щоб перекласти все з хворої голови на здорову.

Така прискіплива увага влади до політиків «Фронту Змін» зовсім не випадкова. Багато політологів прогнозують, що в разі винесення обвинувального вироку та подовження арешту Тимошенко – головним керманичем опозиції може стати лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк. Тому його підтримку в регіонах влада намагається ослабити вже зараз, використовуючи наявний у неї репресивний апарат держави. Це свідчить про те, що влада розуміє: вона стрімко втрачає своїх прихильників. І в цій ситуації Партія регіонів робить ставку на репресії проти опозиції.