'Влада нас розділила' - Тимошенко про вихід з 'Батьківщини' колишніх соратників

"Влада нас розділила" - Тимошенко про вихід з "Батьківщини" колишніх соратників

24.09.2014, 22:42

Юлія Тимошекно розповіла, що після її виходу із в'язниці телефони високопосадовців на дзвінки екс-прем'єра не відповідали.

"Своїх колишніх соратників по партії, фракції я не засуджую, бо у своєму житті бачила ще не таке. Якщо коротко і образно сказати, то вони пройшли і Крим, і Рим, але не змогли пройти мідні труби", - заявила кореспондентові БукІнфо лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час зустрічі з редакторами буковинських ЗМІ, відповідаючи на запитання, чи не ображається вона на колишніх друзів, однопартійців, які залишили її на цих виборах (перш за все мова йде про Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Арсена Авакова та інших), створивши власну партію.

- Деякі моменти я старалась публічно не говорити. Але зараз скажу. Як тільки я вийшла з в'язниці телефони високопосадовців на мої дзвінки перестали відповідати, - говорить екс-прем'єр. - І владні кабінети для мене були закриті. Тому відхід моїх колишніх соратників і створення окремої політичної партії не став для мене несподіванкою. Це розділення відбулося ще тоді, коли вони отримали владні повноваження. 

- Я все робила, щоб зберегти єдність команди. А саме головне, щоб дати поради людям, які займають високі посади, як треба боронити країну та організовувати систему управління під час військової агресії. Але, на жаль, я навіть не могла ці поради донести. Тому що на мої дзвінки просто не було відповіді. Комунікація була повністю втрачена. Влада нас розділила, - сказала Юлія Володимирівна.

Водночас під час зустрічі з буковинськими ЗМІ вона підкреслила, що поки "не хоче дуже жорстко критикувати нікого з нинішнеьої влади і тих, хто не є ворогом України, щоб "не грати на руку 5-тій колоні Москви", хоча, не стримавшись, особливо негативно висловилася до персони міністра оборони України Валерія Гелетея і глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна. Першого вона звинуватила у некомпетентності і значних військових прорахунках , а другого - у певних симпатіях до Москви.

Також Юлія Тимошенко заявила, що на сьогоднішній день в Україні залишається досить високий рівень корупції, якого іноземні інвестори "бояться більше, аніж війни України з Росією". "І ці проблеми лежать саме на нинішньому Уряді", - підкреслила Ю.Тимошенко.

Даючи характеристику нинішнім парламенським виборам Юлія Тимошенко сказала, що її політична сила загалом була проти їх проведення, оскільки в умовах війни є небезпека того, що "зовнішній конфлікт з російським агресором підживлюється внутрішнім конфліктом українських еліт, які борються за мантати" і це впливає на роз'єднання, а не на моноліт нації. Втім, ці застереження вона вважає не такими страшними, як заморожений конфлікт на сході України у вигляді двох аморфних бандитських утворень - ЛНР і ДНР, з "якими ніхто не знає, що робити".

Даючи оцінку так званим "мінським домовленостям", Тимошенко заявила, що ці домовленості Україна "підписала сама з собою", бо посол Росії Зурабов і представник ОБСЄ лише фактично завізували документ, підписаний "чомусь Кучмою, а не міністром МЗС та представниками двох терористичних утворень" чим, на думку Ю.Тимошенко, наша держава визнала, що має не війну з Росією, а "громадянський конфлікт в середині своєї країни".

Про це повідомляє molbuk.ua та БукІнфо.

1