Влада Хотина відмовляється демонтувати погруддя Карла Маркса, бо це просто філософ-матеріаліст і політеконом

Влада Хотина відмовляється демонтувати погруддя Карла Маркса, бо це просто філософ-матеріаліст і політеконом

24.09.2019, 23:58

У Чернівецькій області міська влада Хотина відмовляється демонтувати погруддя Карлу Марксу, заявивши, що він нібито не підпадає під закон про декомунізацію.

Про це йдеться у листі за підписом мера Хотина Миколи Головльова, який опублікували на Facebook-сторінці Декомунізація. Україна.

"Законодавчим актом, який регулює правовідносини, порушені у реєстраційній картці звернення регулюються Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Згідно визначень термінів статті 1 Закону, погруддя Карлу Марксу не підпадає під дію цього Закону", – йдеться у листі за підписом Головльова.

У Хотині міська влада відмовляється демонтувати пам’ятник Карлу Марксу



Як відомо, Український інститут національної пам’яті визначив список осіб, які підпадають під Закон про декомунізацію. У цьому списку присутнє ім’я Карла Маркса – основоположника ідеології марксизму, який разом з Фрідріхом Енгельсом склав "Маніфест Комуністичної Партії". Його особа використовувалася для пропаганди комуністичного тоталітарного режиму.

Джерело: https://molbuk.ua/


1