Віце-прем`єр-міністр поставив Житомир за приклад Чернівцям  і розкритикував за провал проекту реновації водоканалу

Віце-прем`єр-міністр поставив Житомир за приклад Чернівцям і розкритикував за провал проекту реновації водоканалу

17.04.2019, 12:46

Голова Чорнівської сільської ради поскаржився Віце-прем`єр-міністру на Чернівецьку міську раду

На зустрічі урядовця із чернівецькими журналістами сільський голова Чорнівки Георгій Бота звернувся за підтримкою до Геннадія Зубка. Він повідомив, що село хоче об`єднатись із Чернівцями, але у міській раді таке звернення саботують.

 - Ми провели сесію про приєднання Чорнівки до Чернівців, 25 квітня це питання мало бути винесене на сесію міської ради. Зараз бачу, що його зняли із розгляду , - зазначив сільський голова Чорнівки.  

- В мене завжди виникає питання, чому громада, яка має можливість приєднати до себе додаткову кількість людей, не використовує цю можливість, - зазначив Віце-прем`єр Геннадій Зубко, - Ми як уряд, зробили усе можливе. Розробили законопроект, провели через парламент, багато було супротивників добровільного доєднання. Прийняли цей закон, ви проявили бажання. В нас вже 29 обласних міст, які приєднали інші населені пункти. Не лише ОТГ. За рахунок цього збільшили свою територію. Наприклад, Житомир, який приєднав лише дві селищні ради, збільшив свою територію у два рази. Так, вони небагато людей залучили, але є перспектива розвитку. 

Я хочу звернутись до місцевих депутатів, що це питання розвитку Чернівців, це питання розвитку громади. Є можливість – будь ласка, використовуйте. Думаю, що міська рада повинна знайти у собі сили та приєднати до себе громаду. Це призведе не лише до витрат з бюджету, а й найголовніше –  дасть перспективу.  Ми спільно шукатимемо відповіді на це питання.  Чернівці, як перспективне, класне, європейське місто, повинне розвиватись, - наголосив Г.Зубко.

Також урядовець розкритикував Чернівці за інший нереалізований проект.  

- Я вам скажу що мені боляче, що саме у Чернівцях досі стоїть питання реновації Водоканалу. Тому що я був ініціатором у 2014 році підписання угоди між ЧМР та Європейським інвестиційним банком щодо  коштів, які виділяються водоканалу. Досі цей проект у повітрі, його ніхто не реалізовує. А тим часом держава має зобов’язання, і тому на ці кошти ми не можемо додатково взяти інші проекти. За рахунок того, що є супротив у міській раді, це питання не рухається. Я приїхав, дивлюсь, вже потепліло, вже можна розподілені видатки використовувати на дороги, але теж я не побачив такого руху, - сказав урядовець.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Нарешті Зуб-у очі привідкрились
А то усе хвалив, хвалив...

avatar

михель

17 квітня 2019 22:58

Не знаю, чого той голова скиглить? Не хочуть чернівецькі деп-и розширення - хрєн їм у зуби замість симпатичної Чорнівки!

avatar

Антон

18 квітня 2019 23:01