Вітання Чернівецького міського голови Олексія Каспрука з Днем Соборності України

Вітання Чернівецького міського голови Олексія Каспрука з Днем Соборності України

22.01.2016, 19:57

Дорогі чернівчани! Шановна громадо!

 Вітаю з Днем Соборності  України!

Незалежну Українську Народну республіку  майже сто років тому було проголошено в умовах військової агресії.  І тоді  було неймовірно важко, були скептики, які не вірили в успішність цього кроку. Але український народ прагнув миру, незалежності, державної самостійності,  демократії та  соціальної справедливості. У  цих  прагненнях українців вже тоді підтримувала Європа. 

Ця воля українців, потяг до  єдності, свободи і справедливості, є незламними. З цими прагненнями було проголошено Акт Злуки у 1919 році, утворено перший живий Ланцюг єдності у 1990 році, ми виходили на  Помаранчевий  Майдан у 2004 році та піднялися на Революцію Гідності. Символічно, що саме 22 січня 2014 року злочинний режим пішов у наступ на свій народ і Україну, світ сколихнула звістка про початок розстрілу Євромайдану.

Сьогодні згадаємо усіх Героїв Небесної Сотні, захисників, волонтерів, які  ціною життя і здоров’я відстоюють територіальну цілісність України, усіх борців за українську державність, щирих патріотів, які віками виборювали право на вільну, незалежну, соборну Україну. Будемо гідні їх пам’яті.

День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу - в єдності людей. І особливо тепер нам потрібно про це пам’ятати!

Гуртуймося задля перемоги над зовнішнім агресором, задля збереження цілісності та незалежності України! Єднаймося у прагненні побудови демократичної, вільної від корупції, успішної, соціально справедливої, правової  держави! Разом ми не переможні!

Слава Україні!

 Чернівецький міський голова                                  Олексій Каспрук 

1