Віталій Ткачук: УКРОП пропонує студентам справедливе нарахування стипендій

Віталій Ткачук: УКРОП пропонує студентам справедливе нарахування стипендій

28.12.2016, 18:28

У листопаді цього року міністерство освіти та науки України запропонувало з 2017 року нараховувати стипендії студентам згідно рейтингу, критерії якого визначатиме кожен навчальний заклад індивідуально.

Міністерством заплановано, що з 50% студентів, які будуть отримувати стипендії, 43% отримуватимуть академічні стипендії, а соціальну отримуватимуть тільки 7%.

«Така схема нараховування стипендій є «ручною», до того ж всі ми знаємо і про можливості корупції в наших вишах. Студенти від самого початку мають розуміти співвідношення докладання своїх зусиль в процесі навчання та «винагороди» за це, нарахування має бути справедливим. Саме тому вважаю доцільним створення законопроекту, який запропонували мої колеги – народні депутати  з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», а саме  Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Віталій Купрій, Олександр Дубінін, Олександр Шевченко, Валентин Дідич та Віктор Шевченко», - зазначає голова фракції «УКРОП» в Чернівецькій обласній раді Віталій Ткачук.

Проект закону № 5612, який передбачає внесення змін до статті 62 закону України «Про вищу освіту» вже зареєстрований народними депутатами з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» .

Відповідно до законопроекту, академічні стипендії мають виплачуватися не менш як 50% і не більш як 66% студентів кожного курсу (крім першого семестру першого року навчання) за кожною спеціальністю, без урахування осіб, які отримують соціальні стипендії. Стипендіальний фонд вищого навчального закладу повинен забезпечувати ці видатки.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Укроп -пристанище гнилых неудачников 

avatar

Луна

28 грудня 2016 22:09