Віталій Ткачук: «То громади об’єднують  шантажем і залякуванням, чи все таки добровільно?»

Віталій Ткачук: «То громади об’єднують шантажем і залякуванням, чи все таки добровільно?»

10.07.2015, 18:46

Чим голосніше посадовці заперечують примусове об’єднання територіальних  громад - без проведення консультацій на місцях, обіцяють виняткову добровільність процесу, тим не комфортніше мешканцям сіл. Люди в Україні давно навчені:  щойно  чиновники починають активно щось заперечувати, саме те неодмінно стається.  Власне деякі заяви посадовців це непрямо засвідчують.

-          Бо як інакше можна розцінити офіційні повідомлення Мінрегіонрозвитку про те,  що кошти з Державного фонду отримають у першу чергу ті регіони, які вже затвердили план  перспективного розвитку та стратегію регіонального розвитку, - каже депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук. -  І це попри те, що процес обговорення майбутньої реформи тільки розпочався, більшість необхідних законів ще не прийнята, а люди на місцях часто навіть не встигли ознайомитися із пропоновами змінами. Проте їх вже активно підштовхують до поспішних кроків і дій.  Чи не нагадує це примусову колективізацію за радянських часів, коли думкою людей так само нехтували, що призвело до масового знищення сіл? Чим завинили мешканці тих буковинських сіл, яких уже наперед записали до таких, що нібито не  дивляться у майбутнє та не дбають про реформи. І позбавляють за це фінансової допомоги з боку держави. Так ніби вони люди другого сорту. І все лише через те, що буковинці не допускають поспіху у процесі ухвалення надзвичайно важливого рішення про об’єднання. Хочуть врахувати економічні, історичні і соціальні особливості своїх регіонів. Спокійно розібратися, чи не призведе об’єднання до припинення роботи шкіл, дитячих садків, ФАПів, сільських рад, не унеможливить виплату зарплати деяким працівникам цих закладів на місцях. Врешті просто зробити те, що їм і так гарантує Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Чи у нас реформи проводять заради самого процесу, а не для народного добра? 

Про це повідомляє прес-служба депутата Чернівецької обласної ради Віталія Ткачука.

1


КОМЕНТАРІ (6)

ви запитайте в заставнівському районі хто і коли збирав села? Роблять що собі хочуть! Бардак. Людей як не питали, так і не питають.

avatar

Заставна

10 липня 2015 16:24

Это точно, "Даешь коллективизацию, товарищ" - вперед- назад в СССР! Людей уже загоняли под хорошими лозунгами, а что вышло...!

avatar

Вперед в прошлое

10 липня 2015 16:39

З цим об'єднанням-роз'єднанням, якось розберемося, а що робити з тим, що є:читайте на "ОДНОКЛАССНИКАХ", в ФЕЙСБУЦІ, ВКОНТАКТІ на моєї сторінки "ПРО ЗЛОЧИН ДЕРЖАВНОЇ ФІНАНСОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ У ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ", яка приховує фінансовий злочин посадовця-головного лікаря Кельменецької ЦРЛ Личука М.Я.

avatar

Гаценко Матвій

10 липня 2015 17:28

Арифметика проста ! Чим менше чиновників і бюрократів тим менше корупції і злодійства !!! А хто хоч раз в житті створював ОСББ той знає що у всіх звихнених на голову дозволу запитувати - то рівносильно самогубству ! 

avatar

Дмитро Пожарський !

10 липня 2015 22:28

В 90-х роках штат сільрад 3-4 особи, тепер більше 20-ти, і всі вони дерслужбовці. Громада витрачає кошти не на утримання і ремонт доріг та іншого , а на утримання працівників сільрад, де в основному працюють родичі, куми та свати голови. Раніше в сільраді була одна друкарська машинка Ятрань і все встигали робити, тепер 3-4 комп,ютера, і всі "зайняті". То можливо є в тому сенс - скорочення поїдальників сільського бюджету.

Пане Ткачук, а може потрібно думати трохи про сільські громади, а не займатись популізмом? Залишить це екс-горе-губернатору Ванзуряку. Тим більше Вам цими проблемами після жовтня не прийдеться займатись, навіть мажоритарник до облради буде висуватись партієюю. Яка партія Вас буде висувати? Єдине та і наймовірніше Ви можете балотуватись там де не потрібна "партпрописка", а це міста з кількістю населення меньше 90-та тисяч (50% партії,50% мажоритарники), тобто райцентри. Там Вас ніхто не чекає, голови сільрад, це для Вас замало ?

А може будете балотуватись в мери Чернівців, і тут Вас , як Вам не сумно, ніхто не чекає ( "Не по Сеньке шапка"   )))). Так що такі заяви з Вашого боку виглядають, як банальний пі...ж.

avatar

Петро

11 липня 2015 14:39

Наш дорогий шансонье спроможний на такі глибокі думи?? судячи з того що я бачив то він не може 2 слова звязати без єєєєєєє і ииииииииииии...

avatar

1111

14 липня 2015 23:34