Віталій Ткачук: Не спалювати машини, а зменшити мито і створити цивілізований ринок автомобілів в Україні

Віталій Ткачук: Не спалювати машини, а зменшити мито і створити цивілізований ринок автомобілів в Україні

11.11.2018, 18:33

Голова ЧОО "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук вважає, що єдиною альтернативою суперечкам навколо так званих «євроблях», з такими ексцесами, які нещодавно мали місце зі спаленням машин на знак протесту проти нового закону щодо їх розмитнення, є   формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів.

- Минуло вже шість років, відколи я вперше публічно порушив проблему мита на ввіз автомобілів. І тоді нашу символічну акцію-перфоменс – «ліквідацію» старих "Жигулів" на знак протесту проти завищеного мита на ввіз автомобілів з-за кордону, –  підтримало чимало городян, – нагадав лідер буковинських УКРОПівців Віталій Ткачук. –  Минуло шість років, але віз і нині там. Дійшло до того, що громадяни символічно спалюють свої автомобілі на знак протесту, фактично повторюючи нашу акцію у Чернівцях. Постає питання: чому ми не можемо жити, як європейці?  При їхній зарплаті в 2000-3000 євро вони купують собі нормальні машини, наприклад, VW, Audi та Mercedes за 1000 Євро! Натомість через мито на ввіз автомобілів в Україну, яке досі залишається несправедливим і «драконівським», цього не можуть собі дозволити наші громадяни. 

- Я переконаний, що ніхто не має права відбирати у людей можливості їздити на хороших автомобілях. Але для цього потрібно не спалювати машини, а створити в Україні цивілізований ринок автомобілів. І першим кроком на цьому шляху має стати зниження ввізного мита.  З цією метою народні депутати від УКРОПу зареєстрували у Верховній Раді  України законопроект № 8208 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів», який передбачає впровадження єдиного збору в розмірі 500 євро для нових та вживаних автівок, яким виповнилося не більше десяти років. Законопроект поширюватиметься й на власників авто з іноземною реєстрацією. Створення цивілізованого ринку вживаних автомобілів має важливе соціальне значення, стосується значної кількості громадян, тому УКРОП розраховує на підтримку своїх ініціатив. Українці повинні їздити на нормальних автомобілях за помірними цінами. Для цього достатньо ліквідувати астрономічні, небачені ніде в світі ставки мита на ввіз автотранспорту,  каже Віталій Ткачук.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Сжигать машины  не надо, только  битами как Виталька.

avatar

Мойша Корбан укроповец

12 листопада 2018 00:39

Перестаньмо потурати цим нахабам, які заполонили бляхами вулиці й створюють раз-по-раз аварійні ситуацій, А псевдозахисники -- з середовища таких же підлих хитрунів, в яких рильце також у пушку.

avatar

Михайло

12 листопада 2018 11:17

Хай палять -- то їх справа. Головне, щоб іще когось не підпалили. Хоча за забруднення середовища шмаровозів можна й штрафувати!!!

avatar

Антон

12 листопада 2018 11:20