Віталій Ткачук: Чиновник від освіти знайшла новий об’єкт для збурення громадського спокою

Віталій Ткачук: Чиновник від освіти знайшла новий об’єкт для збурення громадського спокою

23.07.2015, 14:40

Ще не вляглися  пристрасті навколо «Інституту післядипломної педагогічної освіти в Чернівецькій області», які спровокувала директор департаменту освіти і науки ЧОДА Оксана Палійчук, як в освіті назріває новий гучний скандал, - вважає депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук.

-  Насправді про нормалізацію ситуації в Інституті теж можна говорити з великою натяжкою. Здавалося, законну крапку у цій історії поклало підписання контракту з директором закладу. Але тільки не для керівника крайової освіти. 1 липня, всупереч діючому контракту, посадовець видала наказ, яким призначила виконувача обов’язків директора інституту.  Попри те, що ще 16 червня голова Чернівецької обласної ради підписав контракт з директором Г.Біляніним. Тобто ні про яке призначення виконувача обов’язків департаментом освіти не може бути мови.  Чи посадовцям закон не писаний? Подібна поведінка -  не просто прояв чиновницького волюнтаризму, це - правовий нігілізм, небезпечний приклад ігнорування чинного законодавства, врешті порушення державним службовцем етичних норм. Такі дії не лише суперечать юридичній практиці. Вони виходять за межі здорового глузду, - каже  депутат Чернівецької обласної ради.

- Проте зупинятися на досягнутому  чиновник, схоже, не збирається. І ось вже знайдено новий потенційний об’єкт для збурення громадського спокою. Директор департаменту  знайшла нове поле для застосування своїх реформаторських здібностей. Черговий чиновницький прожект – підселити в приміщення школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів "Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей" (Винниченка, 119) інший  комунальний заклад  "Чернівецький обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді" (Авангардна, 117). Словом зробити так, як робили більшовики. Пригадуєте, як в «Собачому серці» Булгакова? Звісно, для чого людям вітальня, їдальня, якщо туди можна ще когось підселити. Такі собі новітні спадкоємці Швондера. Невже саме за таку діяльність Міністерство освіти і науки України нагородило директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації і заступника Почесними грамотами?

Замість того, щоб розвивати кожний заклад окремо, чиновник вигадав найпростіше рішення. Підселити одну установу до іншої, - пояснює Віталій Ткачук. -  Хоча в результаті це може знищити добре функціонуючий заклад, не допомігши стати на ноги іншому.  Мова зараз не про те, що це різнопрофільні заклади, з різними навчальними і виховними завданнями. Достатньо лише порівняти умови перебування дітей в одному і іншому.

ЗАКЛАД НА ВИННИЧЕНКА

 

 

 

ЗАКЛАД НА АВАНГАРДНІЙ (ЗАПАХ ПЕРЕДАТИ НЕМОЖЛИВО). 

  Як це позначиться на дітях, трудових колективах обох установ, схоже, нікого не цікавить. Головне демонструвати бурхливу діяльність, імітувати процес, замість ухвалення ефективних управлінських рішень, забезпечення якісних змін в галузі освіти.  Шкода, що процес реформування деякі чиновники розуміють винятково як ліквідацію, реорганізацію, оптимізацію.  Замість того, щоб розвивати і покращувати старе або створювати нове. Звичайно, значно легше щось закривати, когось кудись підселювати, перетасовувати на посадах людей, ніж підвищувати рівень матеріального забезпечення закладів освіти, покращувати умови праці викладачів і учнів, підвищувати рівень знань, - переконаний   депутат.

Про це повідомляє прес-служба депутата Чернівецької обласної ради Віталія Ткачука.

1


КОМЕНТАРІ (10)

Чому ж не звільнять такого керівника закладу??? Як можна довести ДИТЯЧИЙ заклад до такого стану??? Жах.

avatar

Андрій

23 липня 2015 12:19

Ткачук фотограф!Це новеньке щось!Вчора пустив слух що Вiкнянський.Олег це його технарь, Розмова була втрьох в барi у ткачука. Жаль Олежку не ту партiю вибрав малий!

avatar

Мунтн

23 липня 2015 12:44

не одноразово говорили батьки адміністрації закладу про його захаращеність, але вже роки ніхто не звертав на нас увагу. Може нарешті змінять керівничку бездарну.

avatar

Батьки

23 липня 2015 12:57

Скільки разів, ви, вельмишановний депутате обласної ради, були в обласних закладах освіти за 4 роки свого депутатства? Чи цікавились проблемами цих закладів раніше, чи тільки перед наступними виборами? Бо якщо не знаєте ситуації, то краще мовчіть, щоб з вас люди не сміялись. Центр туризму знаходиться в приміщенні, яке належить місту і яке просять звільнити з метою відновлення діяльності дошкільної установи, яка так потрібна дітям того мікрорайону. Приміщення багатопрофільного ліцею розраховано на 400 учнів, в якому навчається десь до 150. І нічого поганого в тому, що в частині цього приміщення планують розмістити Центр туризму, де будуть займатися діти, в т.ч. з ліцею. Якщо ви не знаєте, то Центр туризму - це позашкільний навчальний заклад, діти там не проживатимуть. Це вам для інформації, як депутату, який мав би цікавитися всіма бюджетними установами, що утримуються з коштів обласного бюджету.

avatar

Справедливий

23 липня 2015 13:36

а чого це тут цю І вже який раз виставляє? 

avatar

ЧЕРНІВЦІ

23 липня 2015 14:20

Шановні, тут не якісь слова, чиїсь думки чи ще щось, не має значення Ткачу, Малярчук, Фіщук чи Палійчук, ви подивіться страшні умови для наших дітей які у тому закладі, чи вас це не хвилює, лише важливо хто показав. Побільше б висвітлювали, може комусь б стало соромно, когось б звільнили. Давно пора.

avatar

До деяких

23 липня 2015 14:29

паскуду до пекла!!! запроданець!!!

avatar

Боженька

23 липня 2015 21:34

Лиса паскуда разом з обрiзаним рвуться до влади!Спроба номер 3!

avatar

Макар

24 липня 2015 00:01

avatar

27 липня 2015 15:01

Дякую п. Ткачуку, що не побоявся відкрито  висвітлити  одну із багатьох проблем, які створила в освіті області попадя. Пропоную, щоб попадя прозвітувала  про результати роботи за рік перебування на посаді директора Департаменту перед майданом, який за словами попаді: "призначив її на цю посаду". На замітку майдану про деякі з результатів роботи попаді: 1. Реформа кадрової політики - повний розвал Департаменту освіти і науки. На сьогодні в апараті Департаменту залишилися тільки психічно неврівноважені особи, про фахівців мова вже і не йде. 27.07.15 звільнився вже і Потурнак, якого призначала попадя. 2. Реформування навчально-виховного процесу - найнижчий рівень якості знань учнів ЗНЗ області з української мови у Державі. Після Чернівецької області за рівнем знань з української мови йде Гондурас. 3. Реформи у законодавстві - у законаз, нормативних актах (наказах) мають бути тільки ті норми, які встановлює попадя. Шановні юристи Департаменту, ви теж "обкурені"? 4. Реформування християнської етики і моралі - покарати, знищити всіх працівників галузі освіти, які ще залишилися необкуреними. І т.д... Список горе-реформ попаді в освіті області чималий. На злоровий глузд дії попаді не сприймаються.  Інформація для роздумів: незабаром місцеві вибори ... "По чем опиум для народа?" бо без нього в освіті області працювати неможливо...

avatar

не обкурений

27 липня 2015 15:34