Віталій Ткачук: бездоріжжя більше не буде фірмовим знаком Чернівців

Віталій Ткачук: бездоріжжя більше не буде фірмовим знаком Чернівців

05.05.2014, 12:55

З нашими дорогами їхати далі нікуди …ані у майбутнє, ані в покращення. Чернівецькі дороги, на жаль, якісно нічим не відрізняються від загальнодержавних, а бездоріжжя вже стало ледь не фірмовим знаком міста. Ситуація, яка склалась потребує негайного вирішення, - говорить кандидат на посаду міського голови Віталій Ткачук. - Капітальний ремонт доріг та тротуарів – першочерговий і принциповий пункт у його передвиборчій програмі.

«Мова йде не лише про ремонт, який потребують ледь не усі вулиці міста. Наголошую, що якість робіт має контролюватись владою та громадою. А недобросовісні підприємства – жорстоко каратись. Адже ми маємо чимало прикладів, коли компанії вигравали тендери на проведення робіт лише тому, що заявляли наднизькі ціни, а те, що вони потім робити з нашими дорогами навіть ремонтом назвати не можна. Саме через це ми маємо роками розриті вулиці Богдана Хмельницького, Боярка, Комунальників», - цитує Віталія Ткачука прес-служба кандидата на посаду Чернівецького міського  голови.

Суцільна подвійна на дорозі у Чернівцях не смуга, а тріщина. Ні пройти, не проїхати – таких вулиць у місті чимало, де неможливо проїхати, не пошкодивши машину, ні пройти, не зламавши підбора. «Суцільні руїни, а не дороги – це те, чого не хочуть чернівчани і що не робить честі нашому місту, - наголошує кандидат. – Автомобілісти задаються питанням куди ж насправді йдуть податки, які вони сплачують? Дивлячись на наші дороги, очевидно, що «дорожні» гроші до доріг просто не доходять».

Стан тротуарів у Чернівцях, за словами Віталія Ткачука, теж серйозна проблема, яку потрібно вирішувати у найкоротші терміни. «Дівчата на підборах, мами з візочками, бабусі з ціпочками чи люди з обмеженими можливостями на візках можуть багато цікавого розповісти – які перепони їм доводиться долати, аби кількасот метрів пройтись пішки, наприклад, з дому до найближчої крамниці. А туристи замість того, аби насолоджуватись неперевершеною архітектурою Чернівців та розглядати принади міста повинні весь час дивитись собі під ноги», - наголошує він.

Віталій Ткачук свідомий того, що питання ремонту доріг та тротуарів річ не дешева, але він не шукає легких шляхів, тим паче, що з нашими дорогами – це нереально.

«Я знаю і бачу, як можна виправити цю ситуацію. І я це готовий робити на користь кожному автомобілісту, кожному чернівчанину, кожному, хто любить Чернівці та пишається тим, що живе у цьому прекрасному місті. НАМ ТУТ ЖИТИ!»

1