Михайлішин спілкується з потойбіччям: від міліції чекають правової оцінки розповсюдження 'Рідним містом'  бази управління соціального захисту з іменами пільговиків, інвалідів, багатодітних, пенсіонерів

Михайлішин спілкується з потойбіччям: від міліції чекають правової оцінки розповсюдження "Рідним містом" бази управління соціального захисту з іменами пільговиків, інвалідів, багатодітних, пенсіонерів

19.10.2015, 21:35

Розповсюдження даних бази управління соціального захисту з іменами та адресами пільгових категорій населення є порушенням законодавства, яке мають розслідувати правоохоронці.

На цьому на щотижневій прес-конференції для чернівецьких ЗМІ 19 жовтня наголосив мер Чернівців Олексій КАСПРУК

Йшлося про так звані соціальні проїзні квитки, завдяки яким пільговикам начебто можна буде безкоштовно їздити у міському транспорті. Їх розповсюджують представники кандидата у мери Чернівців Віталія Михайлішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайлішин провокує соціальний вибух: проїзні квитки від кандидата в мери є нелегальними, перевізники прогнозують скандали у маршрутках

Мер Чернівців поскаржився міліції на соціальні проїзні від Михайлішина

- Один із кандидатів розповсюджує так звані соціальні проїзні квитки, які нібито надають багато пільг та послуг, - зазначив Олексій Каспрук. – Журналісти вже запитували у цього кандидата у мери, звідки у політичної партії "Рідне місто" є персональні дані чернівчан. На що, наскільки мені відомо, ВІталій Михайлішин відповів, що до нього самі громадяни звертаються з проханням видати їм таку карточку. 

Олексій Каспрук демонструє журналістам два буклети із вкладеними у них соціальними проїзними:

"От ці два примірники отримали вчора родичі моєї дружини. І ще один третій примірник, який їй не дали в руки, але пропонували - теж– соціальний проїзний – для дідуся дружини, який покинув цей світ півтора року тому. Яким чином Віталій Михайлішин спілкується з тим світом – я не знаю. Але я чітко розумію як керівник виконавчих органів влади, що якийсь період назад політичній партії "Рідне місто" стали доступні бази управління соціального захисту з іменами пільговиків, інвалідів, багатодітних, пенсіонерів, які не можуть бути розповсюджені. Це є чітким порушенням законодавства. Я звернувся сьогодні до правоохоронних органів провести розслідування цього факту.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Пане Голово!

Вам пора уже знати виборче законодавство.

Кожен із виборців має право перед виборами ознайомитись у виборчій дільниці із списками виборців та перевірити чи бува його не пропустили у списках.

  А тепер вгадайте до трьох раз, хто формує склад  ДВК ?

ПРАВИЛЬНО! Партії які приймають участь у виборах разом і ТВК.

Не грузіть правоохоронні органи дурницями у них вистачає роботи і без вас.

avatar

Чернівчанин

19 жовтня 2015 19:01

Відповідно до статті 24 Закону України "Про державний реєстр виборців" політична партія, що має свою фракцію у поточному скликанні Верховної Ради України, політична партія, що входить до складу виборчого блоку, який має свою фракцію у поточному скликанні Верховної Ради України, має право брати участь у здійсненні публічного контролю за веденням Реєстру.

Один раз на рік, а також не пізніш як за шістдесят днів до дня голосування на виборах Президента України, виборах народних депутатів України, всеукраїнському референдумі, чергових місцевих виборах за письмовим зверненням політичної партії розпорядник Реєстру подає представнику цієї партії, уповноваженому відповідним керівним органом партії, засвідчену цифровим підписом електронну копію бази даних Реєстру, яка містить відомості,  персональні дані виборця та дані, які визначають місце та умови голосування виборця, в розрізі регіонів України, та закордонного виборчого округу в порядку, встановленому розпорядником Реєстру.

Політична партія може використати надану їй копію бази даних Реєстру лише для здійснення в порядку публічного контролю перевірки повноти та достовірності персональних даних Реєстру з дотриманням вимог законодавства України.

Не пізніш як через два місяці після отримання копії бази даних Реєстру політична партія зобов'язана повернути її розпоряднику Реєстру.

За результатами перевірки повноти та достовірності персональних даних Реєстру політична партія може звернутися до органу ведення Реєстру із заявою про виявлені порушення порядку ведення Реєстру (невключення виборця до Реєстру, неправомірне або кратне включення особи до Реєстру, неправильності у персональних даних окремих виборців) стосовно осіб, виборча адреса яких відноситься до території, на яку поширюються повноваження цього органу ведення Реєстру.

Уповноважений представник політичної партії особисто отримує:
1)    Оптичний носій з електронною копією бази даних Реєстру;
2)    Запечатаний конверт із персональним ідентифікаційним номером та персональним кодом розблокування;

- Постанова №516 від 5 листопада 2010 року «Про Порядок надання електронної копії бази даних Державного реєстру виборців представнику політичної партії для здійснення політичною партією публічного контролю за веденням Державного реєстру виборців»

Отже, партія " Рідне місто", яка не представлена у парламенті,законним чином  отримати  реєєстр виборців з персональними даними не могла. А якби і отримала, то мала б використовувати його лише за одним прихначенням - перевірки правильності списку виборців. Тому до суду, красавчики!   

avatar

Юрист

19 жовтня 2015 20:47

До юриста.

Ви видаєте бажане за дійсне. ДВК формуються партіями які приймають участь у відповідних виборах своїми виборцями. Списки виборців це робочий документ членів ДВК до виборів і в день виборів. Зміст списків виборців на дільницях не є таємницею. Читайте Закон "Про вибори до місцевих рад"

avatar

Чернівчанин

19 жовтня 2015 22:14

Члени ДВК працюють із списками виборців для іх уточнення, а не  для роздачі персональних даних агітаторам. Тому за розповсюдження персональних даних ім доведеться відповідати.

avatar

Юрист

20 жовтня 2015 08:38