Вісімдесят відсотків буковинців вважають себе бідняками

Вісімдесят відсотків буковинців вважають себе бідняками

24.10.2015, 15:20

Вибірковим обстеженням умов життя домогосподарств, яке проводять органи державної статистики на постійній основі,передбачено опитування членів домогосподарств області щодо оцінки рівня свого матеріального добробуту.

Підсумки опитування, розповсюджені на всі домогосподарства області, свідчать, що частка домогосподарств, які оцінили рівень своїх доходів як достатній, склала 76%. Майже кожне шосте домогосподарство вважало свій дохід достатнім для нормального харчування, але їх члени обмежували себе у споживанні непродовольчих товарів та послуг. Слід зазначити, що у 2014 році зменшилась частка домогосподарств області, які оцінили рівень своїх доходів як достатній з можливістю робити заощадження та збільшилася частка домогосподарств області, яким не вдалося забезпечити навіть достатнє харчування.

Про це BukNews повідомила заступник начальника головного управління Г.І. Петрова.

У ході опитування домогосподарствам було запропоновано вказати, яка сума грошей необхідна в середньому кожній особі на місяць, щоб не відчувати себе бідними. Найбільша частка домогосподарств як по області, так і по Україні в цілому, вказала дохід у розмірі 2300–3100 грн. Цю суму зазначило два із п’яти домогосподарств області та кожне четверте домогосподарство України.

Для дослідження питань суб’єктивної бідності та соціальної самоідентифікації домогосподарствам було запропоновано визначити, до якого класу за оцінкою матеріального добробуту вони себе відносять. За результатами опитування 79% респондентів області віднесли себе до бідних, 20% – до небідних, але ще не представників середнього класу і лише 1 % респондентів області віднесли себе до представників середнього класу.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Здобули!!!!! Всіх із цим вітаю!!!! Революція Бідності продовжує пермагати!!!

Може хоча б завтра увімкнуть мізки у процесі голосуванння!

avatar

Independent

24 жовтня 2015 13:04

А навіщо користуватись мізками? Ті, хто хоче отримати наші голоси закликає голосувати СЕРЦЕМ. А може вже краще дупою?

avatar

Палка Прихильниця

24 жовтня 2015 17:43