Віра Китайгородська написала заяву на звільнення після того, як керівництво ОДА проаналізувало роботу  управління культури (ОНОВЛЕНО 27.12)

Віра Китайгородська написала заяву на звільнення після того, як керівництво ОДА проаналізувало роботу управління культури (ОНОВЛЕНО 27.12)

26.12.2019, 14:44

Віра Китайгородська написала заяву на звільнення після того, як керівництво облдержадміністрації проаналізувало роботу її управління.

«Ми розійшлися поглядами на подальший розвиток культури в області з головою ОДА Сергієм Осачуком. Я не можу працювати не за своїми переконаннями, тому йду. Наприклад, одним із зауважень до роботи управління було те, «що ми вкладаємо гроші в цемент». Ми справді відремонтували три музеї, виділили гроші на ремонт даху театру ляльок. Думаю, це було правильне рішення», – сказала чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Культурний процес на Буковині не відповідає вимогам часу» – голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук про звільнення Віри Китайгородської

Віра Китайгородська розповіла журналістам ІА АСС, що вона проти скорочення працівників культури у районах області. Каже, фахівцям галузі культури пропонують працювати у гуманітарних відділах. 

"Якщо це питання культури, туризму, молоді, спорту, сім'ї, і якщо все це покладається на одну людину, то, звісно, що вона не впорається", - каже Віра Китайгородська. - На мою думку, це уніфікація культури. Жодна держава не дозволяє собі такої економії". 

Вона також зазначила: на Буковині вдалося зберегти понад 100 народних колективів, що вважає досягненням своєї команди.  "Мені дорікнули, що ми багато грошей кинули в цемент. Я вважаю, що це не так. Моя каденція відбувалася у період реставрації культури. Ми провели багато робіт у музеї народної архітектури та побуту. Перекрили всі дахи, дах церкви. Також ми перекрили музей Івана Миколайчука у Чорториї, відремонтували у садибі криницю і вимостили дорогу; відреставрували внутрішню частину меморіального музею Володимира Івасюка, - зазначила Віра Китайгородська. - Вдалося залучити 4 мільйони гривень на ремонт вікон у Чернівецькому облмуздрамтеатрі, а нині завершується перекриття даху першого мурованого приміщення у Чернівцях, де знаходиться обласний театр ляльок. Крім того, триває ремонт в обласній бібліотеці імені Володимира Івасюка. У планах також реставрація краєзнавчого музею. Я поставила собі за мету, що культура не має виглядати жалюгідною. То якщо нам за це дорікають, я з такою позицією не згідна". 

При цьому Віра Китайгородська зазначила, що вже мала декілька ділових пропозицій щодо роботи, але наразі бере тайм-аут, щоби присвятити себе творчій діяльності. 

Згодом буду шукати роботу", - сказала керівниця культури області. 

Віра Китайгородська працювала на посаді начальниці управління культури області понад 5 років. Нині виконувати обов'язки керівниці управління буде заступниця Тетяна Шарагова.

 Ми намагаємося сконтактувати з головою ОДА Сергієм Осачуком, аби дізнатись, які зауваження є до роботи управління культури.

Джерело: https://suspilne.media/ та https://acc.cv.ua/

1