Вінницький театр презентуватиме чернівецькому глядачеві версію життя Софії Потоцької 'Софія' та фантазії на тему кохання 'Ніч Святого Валентина'

Вінницький театр презентуватиме чернівецькому глядачеві версію життя Софії Потоцької "Софія" та фантазії на тему кохання "Ніч Святого Валентина"

25.03.2013, 18:20

Гастролі Вінницького театру в Чернівцях

Один з найулюбленіших театрів чернівчан – Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. К. Садовського 3-4 квітня приїде до Чернівців з гастролями. Театр, який неодноразово ставав дипломантом фестивалю комедій «Золоті оплески Буковини», на цей раз презентуватиме чернівецькому глядачеві театральну версію життя Софії Потоцької "Софія" та фантазії на тему кохання за п’єсою О. Марданя "Ніч Святого Валентина".

Вражаючою обіцяє бути постановка "Софія". Лише один погляд прекрасної гречанки робив чоловіків щасливими і водночас нещасними...

Унікальні враження чекають на шанувальників театрального мистецтва. Вінницький академічний музично-драматичний театр ім.М.К.Садовського новий познайомить глядача з історією життя Софії Потоцької, її душевними переживаннями, досягненнями, коханням і болем розчарування.

Рокова графиня Софія завжди знала собі ціну, і ще у ранньому віці зрозуміла, що володіє особливим даром зваблювання чоловіків. Вона мріяла вирватися з бідноти, одягати найкраще вбрання, танцювати на прийомах, зачаровувати кавалерів. І мрії збулися. Але ціна тому виявилася дуже болючою...
Художній керівник театру Віталій Селезньов давно зацікавився особистістю цієї легендарної жінки й дуже довго виношував задум своєї п'єси. Писав її півтора року. Перечитав чимало літератури, поїздив історичними місцями, щоб відтворити найцікавіше.

Розповідь у виставі йде від імені Невідомого через картину, колись подаровану йому Софією.

А в постановці "Ніч Святого Валентина" – історія самотності та пошуків кохання. 

Ніч напередодні Дня Святого Валентина... Саме цієї ночі у житті успішного бізнесмена та його дружини відбуваються неймовірні події. І загадковий гість як матеріалізація фантазії-мрії жінки, яка так марить романтикою, перевертає її життя.

П’єса сучасного автора Олександра Марданя „Ніч святого Валентина”. Містичне та неординарне дійство за участі найкращих акторів розповість про самотність та пошуки любові. Режисер-постановник Заслужена артистка України Таїсія Славінскька готує для театралів цей пряний коктейль з детектива, комедії, трагедії, мелодрами і трилера.

У виставі лише троє дійових осіб, але аналізуючи почуття, що вирують у цьому трикутнику, глядач має шанси глибше зрозуміти сенс кохання та мрій про нього.

За допомогою акторів-мімів, що несподівано з’являються та пісень про кохання на французькій у виконанні самих акторів, на сцені оживуть душевні пориви та вагання героїв. Це неодмінно знайде відгук у тих, хто сидітиме в залі.

За сценарієм в цю ніч у житті успішного бізнесмена і його дружини відбувається ряд неймовірних подій: романтичний вечір змінюється ніччю, сповненою дивних інцидентів, яка завершується драматичним світанком. Букет пролісків стане символом примарних сподівань, що хвилюють серце, а поява нічного візитера принесе сум'яття в серце головної героїні. Містичний сюжет захоплює і інтригує до самого фіналу. Яким він буде? У п'єсі Марданя є два варіанти – трагічний та банальний щасливий кінець. Але Вінницький театр обіцяє своїм глядачам трохи інше трактування – інтрига буде триматися до останнього моменту і змусить глядача самому додумати фінал.

3 квітня 18.30, 4 квітня 15:00
Театральна версія життя Софії Потоцької «Софія»

4 квітня 19.00 

Фантазії на тему кохання за п’єсою О.Марданя «Ніч Святого Валентина»

Квитки продаються у касі театру за адресою: вул. М. Лисенка, 2.
Телефони для довідок: 52-50-85, 55-17-14, моб. 050 730 19 44.

1