'Він був учасником перевороту в міськраді': мер Чернівців розповів, чому не хоче бачити секретарем Максимюка

"Він був учасником перевороту в міськраді": мер Чернівців розповів, чому не хоче бачити секретарем Максимюка

28.12.2015, 19:03

За фракцією "БПП "Солідарність" також залишається право пропозиції кандидатури на пост секретаря Чернівецької міськради.

Про це у понеділок на брифінгу повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук

Мер повідомив, що у нього раніше були домовленості з фракцією "БПП"Солідарність" щодо кандидатури депутата Наталії Якимчук.

"Але в неї змінилися життєві плани", - пояснив міський голова її відмову від участі у виборах секретаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Кандидатуру Наталі Якимчук підтримали декілька фракцій, але в процесі перемовин вона змінила своє рішення, - Олексій Каспрук (ВІДЕО)

Наталя Якимчук відмовилася від посади секретаря. Тому всі кадрові рішення прийматимуть аж 28 грудня

Водночас, каже Каспрук, за фракцією досі залишається право запропонувати "гідну кандидатуру".

Також міський голова повідомив, чому його не влаштовує кандидатура депутата від "БПП "Солідарність" Василя Максимюка, якого раніше розглядали як потенційного кандидата на пост секретаря міськради.

"З огляду на те, що один із членів фракції Василь Максимюк у свій час був активним учасником того перевороту в міськраді, коли був усунутий міський голова і займав тоді активну позицію. Особисто моя позиція – я не внесу на розгляд депутатів цю кандидатуру. Це моє право. Якщо я вношу людину, то я несу за неї відповідальність, і маю бути впевненим, що в людини немає плям в історії та в репутації. Тому чекаю пропозицій", - сказав Олексій Каспрук.

Водночас мер висловив сподівання, що інші фракції – "Самопоміч","Свобода" і "Народний контроль" - підтримають представника від демократичних сил.

Також міський голова повідомив, що він запропонував посаду секретаря  фракції "Батьківщина".

Про це мер заявив у понеділок на брифінгу.

Він зазначив, що мав розмову щодо обрання секретаря міськради з усіма фракціями.

"Найбільше шансів отримати посади секретаря мають найбільші фракції, бо вони мають найбільшу кількість депутатів", - заявив Каспрук.

Мер зазначив, що у фракції "Батьківщина" є кілька потужних фахових людей, які могли би взяти участь у виборах секретаря.

"Фракції "Батьківщина" я запропонував, і моя пропозиція залишається в силі. У них є декілька потужних фахових людей. Якщо фракція запропонує мені ту чи іншу кандидатуру, я готовий її внести на розгляд депутатського корпусу", - заявив міський голова.

Водночас міський голова повідомив, що законодавство дозволяє йому до третього січня 2016 року запропонувати на розгляд депутатів кандадитуру секретаря міськради.

"Щоб не робити це першого січня, чи 31 грудня, спробуємо зробити це завтра", - заявив міський голова.

Щодо кандидата від "Рідного міста", то мер переконаний, що посада секретаря Чернівецької міськради потрібна фракції "Рідне місто"для того, щоб використовувати її для збагачення бізнесменів, які входять до неї.

Про це у понеділок на брифінгу заявив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Він заявив, що семеро із десяти депутатів фракції "Рідне місто" - "учасники знищення місцевого самоврядування в Чернівцях".

"Рідне місто" також претендує на отримання посади секретаря. Там ситуація ще гірша. Я поважаю вибір чернівчан, які обрали представників від "Рідного міста" до міськради. Але хочу сказати, що там є чимало учасників знищення місцевого самоврядування при Партії регіонів, коли зняли Федорука, фактично не давали проводити вибори згідно чинного законодавства. Там їх сім з десяти", - сказав О. Каспрук.

Мер зазначив, що ці депутати мають конфлікти з територіальною громадою міста.

"Ці люди – бізнесмени, більшість з них уже були депутатами в сесійній залі. Вони майже всі мають проблеми з територіальною громадою. Мають суди, мають незаконно збудовані об’єкти, влаштовують ринки на цвинтарях і парковках. Я розумію, що їм посади потрібні для того, щоб закріпитися і використовувати це для подальшого збагачення. Зрозуміло, що в мене рука не підніметься підписати подання на кандидата від них. Сподіваюся, демократичні сили не підтримають і не дадуть шансу на реванш колишньої ПР у міській раді", - зазначив міський голова.

ДЖЕРЕЛО: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Каспрук боїться перевороту в міськраді))))))))))) аж штани вже засмертів)))))))))))))))

avatar

))))))))))))))))))

28 грудня 2015 20:39

Ох і сука ти Павловичу!

Так реванш колишньої як ти говориш ПР у міській раді відбувся при твоєму правлінні. Хто із твоєї подачі при тобі був секретарем? і кого ти облизував на першій сесії 7-го скликання? А може ти забув як його виховува один ід депутатів рідного міста? А хто у тебе перший заступник і якої він партії? 

В народі кажуть, ти сци курві в очі. а вона каже що то божа роса.

Геть втратив совість.

avatar

Чернівчанин

28 грудня 2015 21:36

Палыч, не слушай Бурбака. антинародный фронт все сбитые летчики,им конец. Делай ставку на консенсус.Так ты себе обеспечишь свое будущее. Поддержи кандидата предложенного Рідным Містом. Увидишь, выиграют все: горожане и ты,и миськрада в том числе. НЕ СЛУШАЙ Бурбака. И тем более Федорука,тот вообще уже не в теме, так - бледная тень Бурбака.

ДУМАЙ О СЕБЕ И СВОЕМ БУДУЩЕМ. ВМЕСТЕ с РІДНЫМ МІСТОМ ВЫ БУДЕТЕ СИЛОЙ!

avatar

мудрый совет

29 грудня 2015 01:00