Віктора Лащака 'вели' давно, а спіймали на хабарі в 12 500 грн  у власному кабінеті

Віктора Лащака "вели" давно, а спіймали на хабарі в 12 500 грн у власному кабінеті

01.02.2013, 16:24

30 січня у робочому кабінеті співробітники державної служби по боротьбі з економічними злочинами УМВС України в Чернівецькій області при отриманні хабара в 12,5 тисяч гривень затримали начальника управління у справах захисту прав споживачів у Чернівецькій області. У міліції підтвердили затримання посадовця, але прізвище та подробиці справи поки не називають.

Правоохоронці з’ясували, що 42-річний очільник інспекції вимагав у приватного підприємця хабар у розмірі 12500 гривень за вирішення питання щодо реалізації не сертифікованих товарів та подальшого «кришування» діяльності підприємства.

2500 гривень хабара посадовець отримав через підлеглого працівника ще 21 січня за вирішення питання щодо призупинення перевірки. 30 січня, поруч із службовим приміщенням, під час передачі остаточної суми хабара в розмірі 10 тисяч гривень оперативники затримали начальника інспекції з наявним.

Наразі слідчі кваліфікують дії підозрюваного за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Затриманий на даний час перебуває в ізоляторі тимчасового тримання при УМВС.

Триває досудове слідство.

УМВС України в Чернівецькій області звертається до громадян: про будь-яки факти вимагання хабара повідомляти за телефоном у Чернівцях 59-18-81.

Про це повідомляє СЗГ УМВС в Чернівецькій області.

З достовірних джерел molbuk.ua стало відомо, отримання хабара начальником управління нібито було непоодиноким. Раніше до УМВС вже надходила інформація про випадки передавання грошей, але анонімна. 

Начальником Державної інспекції з питань захисту прав споживачів у області є Віктор Лащак (на фото).

Правоохоронці кажуть, затриманого за підозрою в отриманні хабара Віктора Лащака захищатиме приватний адвокат.

Як закріплено у кримінально-процесуальному кодексі, кожен підозрюваний має право на захист. На першу вимогу мати захисника і побачення з ним до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту - мати такі побачення без обмеження їх кількості й тривалості.

Окрім того, людина має право допомоги захисника за рахунок держави у випадках, передбачених законом.

1