Віктор Лещинський, віце-президент АБУ: 'Наша мета - підняти рівень професійної обізнаності будівельників'

Віктор Лещинський, віце-президент АБУ: "Наша мета - підняти рівень професійної обізнаності будівельників"

11.04.2019, 18:26
Чернівці стали восьмим регіоном, де Академія будівнитцва України та незалежна експертиза ПРОЕКСП провели науково-практичний семінар.
 
"Актуальні питання проектування, експертизи проектно-кошторисної документації та будівництва" - таку тему у приміщенні Чернівецького національного університету ім.Федьковича запропонували експерти АБУ.  Нові ДБН (зокрема - з інклюзивності), зміни до законодавства, європейські норми у будівництві та комунальній сфері, історична спадщина та новобудови, екологія та будівництво - ось неповний перелік проблем, які розкрили для слухачів під час семінару.
 
Віктор Лещинський, віце-президент АБУ (на основному фото), ініціатор семінарів, зазначив: "Академія сьогодні - це дві тисячі висококваліфікованих спеціалістів, які готові надати освітні послуги для головного - підвищення рівня кваліфікації вітчизняних проектувальників, архітекторів та будівельників." Він додав, що децентралізація принесла у регіони мільярди гривень, місцева влада почала будувати соціальні об"єкти, проте якість проектів - дуже низька. Навчати фахівців на всіх рівнях, це значить - дбати про якість нових будинків і їх безпеку.
 
Ігор Богатирець - заступник голови Чернівецької ОДА (на фото) під час семінару відзначив: "Співпраця Чернівецької ОДА та Академії будівництва України має на меті сприяння реалізації перспективних містобудівних програм області".
 
СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.
 
Василь Каглянчук, гендиректор ТДВ "Чернівецька ПМК-76" зупинився на нових технологіях у термомодернізації як багатоквартирних будинків, та соціальних об"єктів, так і проектах енергозбереження для одноповерхових приватних будинків. НА семінарі було чимало студентів. Саме для них АБУ готує програми підготовки, стажування, стипендії. Все для того, аби "свіжа кров" будівельної науки лишалась в Україні, щоб молоді проектувальники та архітектори мали перспективу втілювати свої ідеї на батьківщині.
 
СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.
1