Віктор Балога: 'Ще трохи і почуємо, що «Україна окупувала Чернівці» і що «Україна – штучний проект»

Віктор Балога: "Ще трохи і почуємо, що «Україна окупувала Чернівці» і що «Україна – штучний проект»

08.11.2017, 20:07

Віктор Балога: Шановні поляки, якщо ви нам друзі, то ведіть себе по-дружньому

Так, як сьогодні з нами говорять поляки, так з нами не говорили навіть з Москви. Таке враження, ніби план розподілу України пишуть не в Росії, а в Польщі.
Про це заявив голова Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога.

"Дуда коментує внутрішню політику і вказує що нам робити і кого призначати. В польському суспільстві штучно культивується ненависть до українців. Офіційна влада якщо не заохочує, то закриває очі на прояви українофобії. Одні висловлюють претензії у Львові, інші – на Закарпатті, а наше МЗС застряло в позі страуса. Ще трохи і почуємо, що «Україна окупувала Чернівці» і що «Україна – штучний проект»", - зазначив політик.

"Таке враження, ніби наші західні сусіди тільки чекали, поки ми станемо слабкими, щоб по нас вдарити. Але хочу сказати, що може ми і слабкі і десь в чомусь не заможні, але повірте, що українські землі обійдуться дуже дорогою ціною будь-кому, хто захоче їх завоювати.

Українці хоч і бідні, але завжди були одними з найкращих воїнів у Європі. Вони з голими руками розпочали війну з однією з найпотужніших армій світу і після цього їм уже ніхто не страшний.

Тому, шановні поляки, якщо ви нам друзі, то ведіть себе по-дружньому. Бо повірте, мати таких ворогів, як українці, поганий для вас варіант", - підкреслив Віктор Балога.

https://www.facebook.com/ViktorBaloga/…

ДОВІДКОВО:

Президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України не призначати на керівні посади людей з антипольськими поглядами. Про це Дуда повідомив польським ЗМІ, передає "Польське радіо".

"Я очікую від президента Петра Порошенка, від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні та антипольські погляди, не будуть займати важливих посад в українській політиці", - заявив Дуда.

За інформацією польського президента, деякі українські чиновники дотримуються антипольських поглядів.

"Це дуже нехороший знак з української сторони по відношенню до нас. Про це також треба говорити голосно - на дуже важливих посадах в Україні є люди, які практично мають відверто антипольські погляди, це неприйнятно", – додав Дуда.

  Нагадаємо, 6 листопада заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін назвав Український інститут національної пам'яті неурядовою організацією, а його керівника Володимира В'ятровича "безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями".

Така заява пролунала після того, як Україна скасувала дозвіл польського інституту національної пам'яті на проведення пошуку і ексгумації поляків, похованих в Україні, і не погоджується на їх відновлення. Сталося це після того, як у квітні був знесений пам'ятник Української повстанської армії в Грушовичах (Польща).

За інформацією керівника Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, така заява є "вражаючою" компетентністю" польських партнерів і вплине на подальшу співпрацю між Польщею і Україною.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський 2 листопада заявив, що Польща має намір запустити процедуру, яка не дозволить в'їхати в країну українцям, що демонструє антипольські погляди. У МЗС України заявили, що в країні немає антипольських настроїв.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Браво !

avatar

08 листопада 2017 23:25