Вікнам на Ляльковому театрі повернули належний вигляд

Вікнам на Ляльковому театрі повернули належний вигляд

15.06.2016, 19:55

Про це повідомила начальник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради Олена Пушкова. 

 Нагадаємо, як повідомляв голова Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Пуршага, «керівництво Театру ляльок клопотало про заміну всіх вікон в цьому приміщенні – через їхнє пошкодження від часу, трухлявість, прогнивання і утворення щілин, що не забезпечує енергозбереження.

Тож 4  вікна в приміщенні по вул. Головній, 22, були замінені за погодженням директора театру. Вікна коричневі, покриті захисною плівкою, яка знімається після монтажу – тобто збережені і колір, і конфігурація вікон.

Загалом заміна всіх вікон у цьому приміщенні - це лише частина ремонту, який передбачається. Головне, що тут робитиметься - це ремонт даху, який багато років протікає, а це загрожує існуванню історичної будівлі загалом. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація на такий ремонт – заміну всіх вікон і ремонт даху.

Як керівник підприємства, яке свого часу здійснювало ремонтні роботи в приміщеннях Резиденції Митрополитів - архітектурній пам'ятці, яка внесена до списку ЮНЕСКО, і як керівник структурного підрозділу ОДА, я абсолютно усвідомлюю всі вимоги до виконання подібних робіт, і майбутні роботи також будуть виконані з цілковитим дотриманням таких вимог».

1