Військовий прокурор України Матіос:  'Які б не були відомі прізвища Кушнірів і далі по списку в цій області все буде феншуй'

Військовий прокурор України Матіос: "Які б не були відомі прізвища Кушнірів і далі по списку в цій області все буде феншуй"

06.01.2015, 17:16

Представлення проходило по-земляцьки. І обласний прокурор Микола Якимчук і головний військовий прокурор Анатолій Матіос з Буковини. У них тут "пуп рубаний". Один у Сторожинецькому районі, а Матіос молодший брат видатної письменниці лавреата Шевченківської премії Марії Матіос з села Розстоки Путильського району.

Виступаючи перед присутніми Анатолій Матіос наголосив, що він тут на Буковині свій. І знаходиться у своїй прокуратурі. Адже перші кроки правничої кар'єри робив саме тут. А вчиу його в університеті Микола Якимчук.

Заступник Генпрокурора-військовий прокурор України Анатолій Матіос, який представив сьогодні нового прокурора Чернівецької області Миколу Якимчука, розповів про лінію, якої дотримуватимуться у роботі новопризначений керівник відомства:

- Ми їхали з прокурором області і говорили про це. Ми всі з Чернівецької області, всі знаємо, хто кому сват, хто кому брат. Знаємо, хто чиїх буде і хто за кого прийде просити. Хто буде робити чи не робити, хто в очі буде говорити одне, а позаочі проклинати. Можете собі записати: у нас продержавницька, проукраїнська, пропрезидентська і прочернівецько-пробуковинська лінія. І які б не були відомі прізвища Кушнірів і далі по черзі в цій обалсті все буде фен шуй!  

Представляв новопризначеного наш земляк — заступник Генпрокурора-головний військовий прокурор України , генерал-майор СБУ, старший радник юстиції, кандидат юридичних наук Анатолій Васильович Матіос. 

Прокуратура нашої області — я маю наголосити на слові "наша", бо це моя рідна область і тут у прокуратурі я робив свої перші кроки, - отримала патріота, висококласного фахівця і порядну людину, - сказав А.Матіос. - Це дуже вдале призначення, переконаний, що Микола Костянтинович буде працювати на благо людей і держави.

Військовий прокурор зауважив, що чи не всі працівники прокуратури знають Якимчука, адже багато з них навчалися на юридичному факультеті ЧНУ чи в Національній прокуратурі України, де новопризначений прокурор довго працював/

- І навчався я на юридичному факультеті у Миколи Костянтиновича і навіть якось двічі ходив до нього на перездачу, - згадав А.Матіос.

- Майдан і люди вимагають, щоб ми працювали по-новому, - сказав у своєму виступі М.Якимчук. - Ми все зробимо для того, щоб по-новому працювати, творчо, і в першу чергу захищати інтереси простих людей та держави. Прокуратура за останній час багато втратила, ми маємо працювати на те, щоб підвищити авторитет своєї структури.

Новий прокурор Чернівецької області Микола Якимчук на представленні на посаді наголосив на завданнях з реформування прокуратури, які мають бути виконані найближчим часом. Зокрема, планується значна реорганізація зі скороченням прокуратур і зменшенням числа працівників — на Буковині замість нинішніх має залишитися обласна і лише чотири місцеві прокуратури

- Залишаться лише ті, хто знає закон, самовіддано працює і поважає людей, - сказав М.Якимчук. - У цих питання має бути максимальна прозорість. Переконаний, що реформування пройде належним чином, і ми зробимо все для того, щоб належно виконувати свої завдання. Ми всі вболіваємо за нашу Україну, але маємо зробити все на своєму рівні, щоб люди жили краще, щоб проблеми минулого року були вирішені. Слава Україні!

Також працівникам прокуратури через складний бюджет зменшать зарплати — у 2015 році вони не можуть перевищувати сім мінімальних.

З  призначенням Миколу Якимчука привітали в.о. Голови Чернівецької ОДА Роман Марчук, Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру. На представленні були мер Чернівців Олексій Каспрук, начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко, начальник Чернівецької обласної митниці Микола Салагор та інші посадовці.

Як ми повідомляли, Генеральний прокурор Віталій Ярема наказом Генпрокуратури від 23 жовтня 2014№1485к звільнив Павла Ванзуряка з посади прокурора Чернівецької області в порядку виконання закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Довідково:

Микола Якимчук народився 14 грудня 1957 року в м. Сторожинець Чернівецької області. Український правознавець, заслужений юрист України. Перший проректор Національної академії прокуратури України – директор Інституту підвищення кваліфікації кадрів, доктор юридичних наук, професор. Заслужений юрист України. Відомий учений-юрист, фахівець з теорії управління, адміністративного права та прокурорської діяльності, державний радник юстиції 3 класу. Почесний громадянин міста Сторожинець.

 Фоторепортаж molbuk.ua

Частково використано матеріали molbuk.ua, chas.cv.ua, 0372.ua


Представлено нового прокурора Буковини (ФОТО)
Представлено нового прокурора Буковини (ФОТО)
Представлено нового прокурора Буковини (ФОТО)
Представлено нового прокурора Буковини (ФОТО)
Представлено нового прокурора Буковини (ФОТО)
Представлено нового прокурора Буковини (ФОТО)

1


КОМЕНТАРІ (1)

Як сказав прокурор регіональної (обласної) прокуратури у області все буде фен шуй, що в перекладі на українську мову означає вогонь і вода. У Генеральній прокуратурі ще при Пшонці влаштували фен шуй на кілька мільйонів гривень архітектурних розкошів із зимовими садами та вертольотними майданчиками, якими Пшонці так й і не довелось скористатись. У регіональній прокуратурі Чернівецької області також влаштовано кімнату відпочинку з більярдною та баром ЛіО при вході в прокуратуру. Кажуть, що тепер у регіональній прокуратурі Чернівецької області влаштують на другому поверсі феншуй спальню для відпочинку прокурорів 58-річного віку, яким у Києві вже давно пора іти на пенсію
avatar

Дон Педро Чупакабро

06 січня 2015 23:23