Військовий аташе Посольства Швейцарії в Україні  відвідав Чернівці

Військовий аташе Посольства Швейцарії в Україні відвідав Чернівці

03.05.2019, 22:13

3 травня 2019 року відбулась протокольна зустріч в. о. голови Чернівецької обласної державної адміністраціїМихайла Павлюка з військовим аташе Посольства Швейцарії в Україні Урсом Сульсером.

Михайло Павлюк привітав пана Урса Сульсера на благословенній Буковинській землі та запевнив у високій зацікавленості та готовності до налагодження плідного співробітництва між Чернівецькою областю та Швейцарією в усьому спектрі питань, що становлять взаємний інтерес.

«Чернівецька область є однією з чотирьох областей України, яка має кордон з країнами-членами ЄС. Тому, в контексті підписаної Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом надзвичайно важливим для нас є зняття транскордонних бар’єрів», – наголосив в.о. голови ОДА.

Посадовець також акцентував увагу на тому, що сьогодні в Чернівецькій області діють двадцять п’ять національно-культурних товариств та об’єднань національних громад, з них п’ятнадцять – румунських.

«Традиційним стало проведення національними громадами культурологічних заходів, тематичних науково-практичних конференцій, вшанування видатних особистостей різних етносів Буковини. Проте, це не завжди дається легко. Безумовно, ми обурені діями спеціальних служб країни-агресора – Російської Федерації, які планували минулого року вчинення терористичних актів та провокацій в регіонах компактного проживання українських громадян – представників національних меншин», – сказав Михайло Павлюк.

Військовий аташе Посольства Швейцарії в Україні Урс Сульсер наголосив: «Прикро, що сьогодні Україна переживає часи війни, але відрадно, що в такий нелегкий момент ваша держава просувається впевнено по шляху реформ у різних сферах. Швейцарія також є асоційованим членом ЄС, тому переконаний, досвід Швейцарської Конфедерації може слугувати хорошим прикладом для України. Але головне, що сьогодні й надалі присутня зацікавленість у поглибленні відносин Україна-НАТО та Україна-ЄС».

В.о. голови ОДА зазначив, що велика увага приділяється формуванню на регіональному рівні громадської думки щодо перспектив розвитку відносин України з НАТО, широкому залученню громадськості через проведення діалогу і дискусій щодо державної політики у сфері євроатлантичного співробітництва на регіональному рівні, адже це є важливою складовою ефективної реалізації євроатлантичних процесів у державі загалом.

І насамкінець Михайло Павлюк відзначив, що головною метою спільних дій повинно стати ефективне використання переваг геополітичного розташування Буковини у поєднанні зі споконвічними традиціями толерантності, багатою подіями європейського значення історією нашого краю задля покращення життя наших громадян і утвердження Буковини як форпосту України в Європейському Союзі.

Крім того, посадовець розповів пану Урсу Сульсеру про плани обласної виконавчої влади на травень та можливість співпраці між Посольством Швейцарської Конфедерації в Україні та Чернівецькою областю у різних проектах задля популяризації європейського курсу України.

https://bukoda.gov.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не понимаю . При чем Серёжа а ещё и какой-то атташе иии Мунтян с Павлюком.???

avatar

Сатана

04 травня 2019 12:53